Napisał
bubu81
ja przez 3 lata jeździłem omega 2,3 i przy ciągłym deptaniu nie spaliła nigdy więcej jak 9 litrów , mało tego alfa przez krótki okres użytkowania nie wychodziła ponad 10 a tu fiat uno i powiem wam tez wychodzę ponad 12 !!!! dlatego gdyby ktoś wiedział coś na temat gazu , miał doświadczenie jakieś w montowaniu lpg to będę wdzięczny za pomoc bo mnie zeżre(finansowo) jedno z uznanych za najbardziej ekonomiczne auto w polce !!1
ps. wytłumaczę może co zamierzam zrobić będzie łatwiej i niech ktoś mi powie czy to będzie działać tak jak należy ?
wiec ,posiadam instalacje gaźnikową , która chodziła w alfie 33 bez żadnych problemów, (sek w tym ze nie pamiętam jak ona była podłączona ) i teraz po zainstalowaniu butli ,reduktora zaworu,muszę to jakoś podłączyć żeby zasilało wedle życzenia raz gazem raz benzyna bez jakiegokolwiek przełączania samoistnego miedzy gazem a benzyna wszystko ma się odbywać manualnie .Zamierzam wpiąć się pod mono wtrysk i pod pompę paliwa i gdy przełączę na gaz automatycznie odłączę zasilanie wtrysku i pompy paliwa (tak żeby nie pracowały ) i tu pojawia się pytanie: czy będzie to tak działało ?czy sterowanie wtryskiem benzyny nie odbierze tego jako awarie układu ? ponieważ nie będzie żadnych modulatorów itp rzeczy !
proszęo potwierdzenie lub zanegowanie takiego sposobu podpięcia?