A niech ktos napisze coś o wahaczach VEMA? Cena jest po środku - droższe od FASTA lecz tańsze od TRW. Alternatywa?
A niech ktos napisze coś o wahaczach VEMA? Cena jest po środku - droższe od FASTA lecz tańsze od TRW. Alternatywa?
użyj wyszukiwarki - wszystko zostało już napisane, nie tylko o VEMAch i FASTach
Ja mam cały przód FASTa,przelatałem już sporo po polskich drogach i jak narazie nie mam najmniejszego powodu żeby narzekać.Moje zdanie jest takie że troche demonizujecie wszelkie naprawy w AR. co miedzy innymi wyrabia opinie że są to samochody stosunkowo drogie w utrzymaniu.Gdybym poczytał niektóre wypowiedzi alfistów przed zakupem mojego auta to tylko by mnie do niego zniechęciły,tak wiec mam prosbe,jesli opiniujecie jakies czesci to opisujcie tylko swoje doświadczenia a nie posłyszane od kolegi kolegi,a jesli nawet macie niemiłe doswiadczenia to może ktos ma zupełnie inne z podobnymi czesciami wiec nie generalizujcie.A tak na marginesie to jezeli za komplet zawieszenia na przód Fast z wymianą dam 750 zł to gdybym nawet przejechał połowe tego co na "lepszych jakosciowo" i tak bardziej sie opłaca(przy czym juz mam przejechane ponad połowe i wszystko jest ok)Jest to moja opinia i pewnie wielu z was sie z tym nie zgodzi,ale jesli Alfy są dla was wyjątkowymi samochodami to nie odstraszajcie od nich przyszłych posiadaczy.Pozdrawiam.
ja śmigam na Vema zrobiłem na razie 5 tys i jest ok oprócz tego ze prawy górny wahacz coś dziwnie chrupie, po przesmarowaniu jest ok, a co do tego stukania może drążek stab. ??? u mnie po wymianie wahaczy to stukało no progach i przy przyśpieszaniu.
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
Mi nawet po wymianie dolnych wahaczy, gornych wahaczy jak i gum nadal cos puka.
Myslicie ze to moze byc poduszka amortyzatora ?
A może ktoś wie co jest grane jak na śliskiej drodze podczas ruszania szybciej koła się powinny ślizgać a u mnie dodatkowo podskakują.
Czy to koniec amortyzatorów?
Pojedź do jakiegoś mechaniora co ma podnośnik. Niech podniesie, weźmie pręt i posprawdza czy są luzy w zawieszeniu. U mnie nie było lecz zajrzał tez do poduszki pod silnikiem (na łączeniu skrzyni i silnika; z pktu widzenia samochodu to centralnie na środku jego podwozia) i była w połowie zerwana oraż drązki wybite. W inter carsie poducha 105 zł i przy ruszaniu także zminimalizowały się drgania, także to może być to, ale u mnie nadal stuka tylko już inaczej bo przy naprawie poduszki i drążków wyszło, że maglownica jest wybitajeszcze nie cieknie ale z pewnością zacznie. Jest dużo powodów do stukania, któych przyczyną nie zawsze jest zawieszenie.
1, 2... guma gra...