Załóż lepiej to co pisze instrukcja. W kilku postach są bzdury, ale nie chce mi się teraz udowadniać...
Załóż lepiej to co pisze instrukcja. W kilku postach są bzdury, ale nie chce mi się teraz udowadniać...
ludzie przeciez napisalem ze taki rozmiar opon jest zalozony i jest to komplet, nie kupuje sobie w sklepie nowych tak zebym mial wybor co mam zalozyc.
@Cubus
kolego pozwol ze Ci wyjasnie. szerokosc felgi dobiera sie do szerokosci opony lub odwrotnie jak kto woli, ja nie znalem szerokosci felgi tylko opony a wiadomo ze 235 nie zalozysz na felge 4,5 cala tylko musi byc szersza felga dlatego wlasnie napisalem ze ET jednak ma cos wspolnego z szerokoscia opony. ale to juz nie mniejsza z tym.
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
Ja u siebie mam opony potenza 235'40'17.
Fakt opony szerokie ale przy takim silniku i one maja czasami problem z moca.
Co do samego dopasowania sa idealne, nic mi nie obciera, a do tego samochód ma sprężyny -40mm.
@Cubus
kolego pozwol ze Ci wyjasnie. szerokosc felgi dobiera sie do szerokosci opony lub odwrotnie jak kto woli, ja nie znalem szerokosci felgi tylko opony a wiadomo ze 235 nie zalozysz na felge 4,5 cala tylko musi byc szersza felga
i to nawet ja wiem
dlatego wlasnie napisalem ze ET jednak ma cos wspolnego z szerokoscia opony. ale to juz nie mniejsza z tym.[/QUOTE]
ale nie złosc sie bo tu piszesz dziwne rzeczy![]()
Witam. Podpinam się pod temat.
Jest to mój pierwszy post chodź forum śledzę już od pewnego czasu.
Mam zamiar kupić felgi do mojej 156. Rozumiem że minimalne ET do 156 to 35mm i teraz moje pytanie czy jest to ET dla felgi o szerokości 6.5 cala? Czy felga o szerokości 7' i ET 35 też się nadaje? Rozumiem, że felga 7' ET 35 będzie wystawała na zewnątrz samochodu o 1/4 cala czyli 0,63cm bardziej niż felga 6.5' o tym samym ET. Jeśli coś źle pisze poprawcie proszę.
jest tak jak piszesz![]()
dzięki za odpowiedź teraz już tylko pozostaje kupować![]()