Strona 6 z 28 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 274

Temat: Jak się Wam sprawuje MiTo?

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

Cytat Napisał Rocky147 Zobacz post
    Sorry za OT ... ale jak ja zobaczyłem tą fotkę, nie mogłem powstrzymać się od komentarza... Wiązka przewodów puszczona bezpośrednio w kanale podszybia i to w miejscu maksymalnie narażonym na wilgoć (przed zwarciem chroni tylko mizerna izolacja)...rozpinające się wężyki od spryskiwacza, skorodowana śruba mocowania amortyzatora ... Czy to nie podchodzi pod reklamacje??
    masz rację, tandeta straszna. Ciekawe jak te auta będą wyglądały za 10 lat...

Swoją drogą to moja 155 jest jedną z gorzej wykonanych Alf jeżeli chodzi o montaż itd ale tu to dopiero widać cięcie kosztów.

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

a kiedy w AR było inaczej?
    Bo jeżeli chodzi o awaryjność, mito do takiej 156 to jest przepaść. Ten nie działający spryskiwacz to jest najgorsza "awaria" przez ponad 2 lata (był jeszcze spalony bezpiecznik zapalniczki).
    Natomiast w nowej 156 1.8 ts przez pierwsze 1,5 roku miałem wymieniony wahacz, końcówki drążków, wariator + wiercony kanalik w głowicy. I jeszcze poranne gaśnięcie z którym ASO nie mogło sobie poradzić. To było 3 lata po premierze 156, więc spokojnie był czas na dopracowanie modelu. Tymczasem to mito jest z drugiego miesiąca produkcji.
    Ostatnio edytowane przez marekm ; 07-01-2011 o 13:38

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jamrozw
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Spider 916

Domyślnie

pamiętajcie ze tak naprawde mito to jest w większości grande punto dlatego nie ma takich problemów jak zawieszenie czy instalacja ele.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Rocky147 Zobacz post
    rozpinające się wężyki od spryskiwacza, skorodowana śruba mocowania amortyzatora ... Czy to nie podchodzi pod reklamacje??
    Odnośnie wężyka wyglada na to że faktycznie złączka jest kiepska. Mocowanie amora rdzewieje w identycznym stopniu jak w innych widzianych przeze mnie autach gdy się o to nie zadba -ja wszelkie gwinty łby srub itd polałem na samym początku a tam gdzie się dało dosięgnąć dałem smar. Wprawdzie zaraz przykleja się do tego brud ale łatwo go wytrzeć i odkręcać śruby.
    Przewody są jednak trochę podniesione więc nie leżą w wodzie no chyba że się zatka odpływ z podszybia. W produkowanym kilka lat GP chyba nie ma z tym problemu

Miss Alfaholicy 2011 Romeo Avatar Lutraki
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Mito Distinctive 1.4 MPI MultiAir 16v 105 KM

Domyślnie

Mito MultiAir 105 KM 6,5 litra pali, poza naprawą systemu EOBD - wada fabryczna (pisane było w moim wątku), jest ok, aczkolwiek coś tam nie halo jest z podwoziem szura.....mam nadzieje,ze na podnośniku będzie wiadomo o co biega.

Vincent
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jamrozw Zobacz post
    pamiętajcie ze tak naprawde mito to jest w większości grande punto dlatego nie ma takich problemów jak zawieszenie czy instalacja ele.
    To prawda mcpherson z przodu, belka skrętna z tyłu, jak w punciakach. Jednak nawet w 10 letnim punto II nie korodowały śruby mocowania amortyzatorów.

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

wracając do tematu spryskiwacza - po poprawieniu (dociśnięciu) złączki płyn pojawił się na tylnej szybie Z umocnieniem tego koszulką termokurczliwą się jednak wstrzymałem - w przypadku zatkania dyszy, wolę, żeby jeszcze raz się rozpięło niż żeby pękł przewód (w niewiadomym miejscu).

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Może i racja, ale pompa aż tak mocna chyba nie jest. Kiedys robiłem eksperymenty (przy okazji naprawy) na podobnej dwukierunkowej pompce z citroena i po zatkaniu węża po prostu nie pompowała ani też wąż nie spadał z kroćca ani tym bardziej pękał (zwykły przeźroczysty bez zbrojenia). Ani podczas pompowania w jedną ani w drugą stronę.

Miss Alfaholicy 2011 Romeo Avatar Lutraki
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Mito Distinctive 1.4 MPI MultiAir 16v 105 KM

Domyślnie

No i mamy znowu problemik ....wr...nowe auto i znowu coś, ale zmierzam do sedna sprawy.

Otóż po przejechaniu 9500 km słychać szuranie jakby podwozia z prawej strony - tylko podczas hamowania, jak się jedzie jest wszystko ok...
    ( szuranie brzmi tak jakby coś np. tłumik ciągnał się po ziemi lub coś ocierało się o ziemię, ale to nie to, bo tłumik mamy z tyłu ). Szuranie mija po rozgrzaniu się silnika.
    Co to u licha może być? Śnieg nie zalega nigdzie...coś ociera i doprowadza mnie do szewskiej paski.
    Zaglądałam pod auto nic nie widać. Macie jakiś pomysł?
    Pewnie w przyszłym tygodniu wybiorę się do Twardowskiego.
    (Jest ktoś z Bródna kto mógłby potwierdzić szuranie? - za nim mój facet przyjedzie do Wawy to chwila minie.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jamrozw
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Spider 916

Domyślnie

szuranie możesz mieć od tarcz zwlaszcza teraz w okresie zimowym