Kupiona niedawno moja alfa 156 czerwień Rosso 99r 1.8TS
ptk.1 Rozrząd, był samochód serwisowany i dużymi krokami zbiera się na wymiane rozrządu chcę wymienić cały komplet z pompą wody, jutro jak będe pamiętał wpadne do sklepu motoryzacyjnego i zapytam się ile części by kosztowały ale jak to zwykle bywa najpierw rozeznanie na allegro więc tam mnie się wydaje że ceny nie są złe z pompą zaczyna się od 350zł tylko jest ale napisane jest że np do silników 1.4 i 1.6 silniki bardzo podobne i myślałem że pasują do siebie, powiedzcie jakich firm rolki, pasek albo wskażcie aukcje z której by się opłacało kupić taki rozrząd. Mnie zainteresował ten zestaw
http://allegro.pl/rozrzad-kpl-pompa-...400619123.html
z uwagi na to że pompa wody ma metalowe łopatki ale do 1.6 ... do 1.8 nie widziałem rozrządów czyżby nie istaniały xD
ptk.2 Miałem problem przy mrozach z zamkiem (mam wersje bez pilota), nie wiem jak u was ale u mnie temp spadnie poniżej -2 i już ani zamknąć ani otworzyć z kluczyka zamarzniete wszystko, wysuszałem nagrzewnicą nic nie dało później wysuszałem wpiskywałem płyn zimowy od spryskiwaczy też lipa klamke szło wcisnąć ale nie przekręcić więć chce kupić sobie jeden z tych uniwersalnych zamków na pilot z allegro koszt ok70zł 2xkluczyk moduł 2xsiłownik co powiecie na takie rozwiązanie czy macie inny pomysł. Jeśli bym sobie w taki sposób ten problem rozwiązał to chciałbym odkupić od kogoś kto ma alfe na części z kluczykiem od wersji z pilotem dać grot od jednego z moich kluczyków i czy by szło zrobić otwieranie z takiego kluczyka przeprogramować to czy coś.
ptk3 Kupiłem alfe która trochę stała na zewnątrz na słońcu i zderzaki dostały inny odcień czerwieni i dość bardzo się wyróżnia wiadomo jak sie otworzy maske tam gdzie nie dochodzi światło został naturalny kolor xD ale moje pytanie jest takie ile by kosztowało pomalowanie takiego zderzaka może ktoś z was to robił bo tutaj chodzi o to że trzeba ten lakier by dobrać komputerowo ponieważ ten na reszcie samochodu maska dzwi itd zapewne już jest ciemniejszy niż orginał
Z góry dzięki za odp.