Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: [156] rozrząd, zamek z pilota, malowanie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Obi.Wan
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    AR 156 1.8TS

Domyślnie [156] rozrząd, zamek z pilota, malowanie

Kupiona niedawno moja alfa 156 czerwień Rosso 99r 1.8TS
    ptk.1 Rozrząd, był samochód serwisowany i dużymi krokami zbiera się na wymiane rozrządu chcę wymienić cały komplet z pompą wody, jutro jak będe pamiętał wpadne do sklepu motoryzacyjnego i zapytam się ile części by kosztowały ale jak to zwykle bywa najpierw rozeznanie na allegro więc tam mnie się wydaje że ceny nie są złe z pompą zaczyna się od 350zł tylko jest ale napisane jest że np do silników 1.4 i 1.6 silniki bardzo podobne i myślałem że pasują do siebie, powiedzcie jakich firm rolki, pasek albo wskażcie aukcje z której by się opłacało kupić taki rozrząd. Mnie zainteresował ten zestaw
    http://allegro.pl/rozrzad-kpl-pompa-...400619123.html
    z uwagi na to że pompa wody ma metalowe łopatki ale do 1.6 ... do 1.8 nie widziałem rozrządów czyżby nie istaniały xD

ptk.2 Miałem problem przy mrozach z zamkiem (mam wersje bez pilota), nie wiem jak u was ale u mnie temp spadnie poniżej -2 i już ani zamknąć ani otworzyć z kluczyka zamarzniete wszystko, wysuszałem nagrzewnicą nic nie dało później wysuszałem wpiskywałem płyn zimowy od spryskiwaczy też lipa klamke szło wcisnąć ale nie przekręcić więć chce kupić sobie jeden z tych uniwersalnych zamków na pilot z allegro koszt ok70zł 2xkluczyk moduł 2xsiłownik co powiecie na takie rozwiązanie czy macie inny pomysł. Jeśli bym sobie w taki sposób ten problem rozwiązał to chciałbym odkupić od kogoś kto ma alfe na części z kluczykiem od wersji z pilotem dać grot od jednego z moich kluczyków i czy by szło zrobić otwieranie z takiego kluczyka przeprogramować to czy coś.

ptk3 Kupiłem alfe która trochę stała na zewnątrz na słońcu i zderzaki dostały inny odcień czerwieni i dość bardzo się wyróżnia wiadomo jak sie otworzy maske tam gdzie nie dochodzi światło został naturalny kolor xD ale moje pytanie jest takie ile by kosztowało pomalowanie takiego zderzaka może ktoś z was to robił bo tutaj chodzi o to że trzeba ten lakier by dobrać komputerowo ponieważ ten na reszcie samochodu maska dzwi itd zapewne już jest ciemniejszy niż orginał

Z góry dzięki za odp.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kowall85
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    AR 156 1.8 ts 2000r

Domyślnie

pewnie się myle ale pewna osoba mi powiedziała że komputerowe dobieranie lakieru polega na tym że wpisuje sie nr lakieru z naklejki do kompa i on podaje proporcje wszystkich skladnikow by lakier był jak z numeru , nie wiem czy to prawda ale z checią sie dowiem jeszcze swojej nie malowałem

Grociu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Obi.Wan Zobacz post

ptk.2 Miałem problem przy mrozach z zamkiem (mam wersje bez pilota), nie wiem jak u was ale u mnie temp spadnie poniżej -2 i już ani zamknąć ani otworzyć z kluczyka zamarzniete wszystko, wysuszałem nagrzewnicą nic nie dało później wysuszałem wpiskywałem płyn zimowy od spryskiwaczy też lipa klamke szło wcisnąć ale nie przekręcić więć chce kupić sobie jeden z tych uniwersalnych zamków na pilot z allegro koszt ok70zł 2xkluczyk moduł 2xsiłownik co powiecie na takie rozwiązanie czy macie inny pomysł. Jeśli bym sobie w taki sposób ten problem rozwiązał to chciałbym odkupić od kogoś kto ma alfe na części z kluczykiem od wersji z pilotem dać grot od jednego z moich kluczyków i czy by szło zrobić otwieranie z takiego kluczyka przeprogramować to czy coś.
    Kup samą centralkę z pilotami, lub alarm samochodowy z wyjściem na sterowanie centralnym. Bez żadnych siłowników. Da radę wszystko podpiąć do fabrycznego centralnego zamka.

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

co do kodu lakieru, to tak jest, masz wtedy kolor nowego auta, ale z czerwonym jest inaczej on traci blask i kolor z kodu nie zawsze odpowiada kolorowi auta . u mnie za element biora od 2-4 setek

Piiotr
    Gość

Domyślnie

Co do pilota, miałem tak samo posiadałem centralny zamek ale tylko z klucza (bez pilota) i przy lekko ujemniej temp nie dalo sie dostac do samochodu Zamontowałem sam sterownik do centralnego zamka (zestaw z 2 pilotami) i mrozy juz nie straszne (co prawda czasem nie da sie wcisnac klamki i musze tylnie otwierac najpierw i od srodka przednie dopiero )
    Także jezeli masz juz centralny zamek to wystarczy sam sterownik, nie trzeba zadnych silownikow. Elektrykowi z podlaczeniem kierunkowskazow zeby migaly przy zamykaniu/otwieraniu zajeło to może godzinke roboty.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Kupiona niedawno moja alfa 156 czerwień Rosso 99r 1.8TS
    ptk.1 Rozrząd, był samochód serwisowany i dużymi krokami zbiera się na wymiane rozrządu chcę wymienić cały komplet z pompą wody, jutro jak będe pamiętał wpadne do sklepu motoryzacyjnego i zapytam się ile części by kosztowały ale jak to zwykle bywa najpierw rozeznanie na allegro więc tam mnie się wydaje że ceny nie są złe z pompą zaczyna się od 350zł tylko jest ale napisane jest że np do silników 1.4 i 1.6 silniki bardzo podobne i myślałem że pasują do siebie, powiedzcie jakich firm rolki, pasek albo wskażcie aukcje z której by się opłacało kupić taki rozrząd. Mnie zainteresował ten zestaw
    http://allegro.pl/rozrzad-kpl-pompa-...400619123.html
    z uwagi na to że pompa wody ma metalowe łopatki ale do 1.6 ... do 1.8 nie widziałem rozrządów czyżby nie istaniały xD
    Cały rozrząd niezbyt drogo kupisz tutaj: www.autosklep24.pl przy czym będziesz miał gwarancję odpowiedniego doboru części, podając przy zamówieniu VIN pojazdu.
    Rozpisywaliśmy się już o tym na forum, że jest to bardzo ważna kwestia, bo były stosowane koła zębate o różnym kształcie zębów i dlatego trzeba dobrać odpowiedni pasek, a najpewniejszym sposobem na to jest podanie numeru VIN. Chodzi o to, że nie można do zębów o trapezowym przekroju założyć paska o zębach półokrągłych i na odwrót.
    Osobiście polecam paski Gates, a pompę Bugatti. Natomiast najdroższym elementem jest wariator...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    MPK

Domyślnie

Jeśli bym sobie w taki sposób ten problem rozwiązał to chciałbym odkupić od kogoś kto ma alfe na części z kluczykiem od wersji z pilotem dać grot od jednego z moich kluczyków i czy by szło zrobić otwieranie z takiego kluczyka przeprogramować to czy coś.
    Zrobic da sie wszystko, ale to trzeba bedzie niezle rzezbic. Bo w takim kluczyku bedziesz musial wymienic grot i rozwiazac sprawez immo. Wiec albo bedziesz w nim dlubal i z obecnego kluczyka wydlubiesz co trzeba, albo bedziesz musial przeprogramowac w kompie info, ze i ten nowy kluczyk moze odpalic auto.

Jak nadeszly mrozy przed miesiacem, to mialem identyczny problem. Bylo za zimno zebym grzebal pod blokiem, podjechalem do pana za rogiem, po godzinie odebralem auto z dwoma pilotami do centralnego. Koszt jakis niewielki, nie jest to az tak uciazliwe, ze musze nacisnac cos innego niz guzik w kluczyku

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Obi.Wan
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    AR 156 1.8TS

Domyślnie

widze że miałeś takie same przeżycia otwieranie najpierw tylnych drzwi xD, zakładać sterwonik to będe sam, nie wiem dla czego patrzyłem na te z siłownikami... wyjście na kierunki zrobie też chyba że będe przymarzał w garażu
    http://allegro.pl/sterownik-do-kazde...406562232.html
    taki zestaw sobie kupie
    a o doborze lakieru komputerowo chce się dowiedzieć bo miałem poprzednia alfe 146 też czerwoną i kiedyś do niej kupiłem zaprawke 30ml to się różniła a moja alfa którą teraz mam to ma tą czerwień jeszcze ciemniejszą (mnie się nawet podoba xD )

kluczyki mam 2 a ten z pilotem od alfy mnie się podoba :E
    Ostatnio edytowane przez Obi.Wan ; 11-01-2011 o 17:49