hehehe zostaw ją sobie ; ( hyhy
to nie jest nic groźnego sprzedasz za grosze a ktoś będzie jeździł i jeździł nią...
(ahh.. tylko to LPG....)
hehehe zostaw ją sobie ; ( hyhy
to nie jest nic groźnego sprzedasz za grosze a ktoś będzie jeździł i jeździł nią...
(ahh.. tylko to LPG....)
Na LPG i tak nie jeżdżę. Znaczy, używam, jak się wypuszczam gdzieś dalej, złapię te 90/100 km/h przełącze na gaz i tak się turlamale to rzadko kiedy.
A tutaj po wsi to benzynka. Całkiem inny samochód.
Czyli co ?
Rozgrzać auto do tych 90 stopni i jednym słowem zmieniać biegi przy czerwonym polu ? Nie przejmować tym, że się tłucze niemiłosiernie ? Bez różnicy czy zrobię to na LPG czy benzynie ?
A gdzie są te popychacze w ogóle ?
Dla przypomnienia to wszystko stało się po:
Czyli panewka chyba odpada, po tym co przeczytałem i obejrzałem filmik myślę, że to mogą być te popychacze.Przejechałem przez krawężnik, uderzyłem w słupa lewa strona i w konsekwencji auto postawiło na prawym boku.
A co powiecie czy w grę wchodziło by jeszcze:
- poduszka silnika
- coś na wale bodajże sworzeń na wale ?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Alfa145boxer ; 11-01-2011 o 13:28
tego nikt nie wie... rownie dobrze pompa olejowamogla nie zassac oleju i sie tlucze
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
Odebrałem swoją dziś od mechanika i kręcę ją do 6 tys. Stukanie ustało. Cud![]()
wystarczy żeby ją dobrze przekręcić nawet do 5,5 tyś obrotów nie koniecznie do maxa czy czerwonego pola(kat;p)
5,5 tyś i będzie ok tylko troszkę tak pośmigać gdzieś po prostych drogach, nie przejmujcie się tym co kolega na filmiku pokazał te pukanie jest nie groźne, gorzej jak sprężyna pęknie wtedy trzeba głowice ściągać i wymieniać....(sprężynki...)
to nie cud ten samochód często potrzebuje porządniejszego przepalenia .... =D następnym razem będziesz wiedział
(jak zacznie tak klepać to znak że alfa woła "daj mi pić !! przepal !! nudzi mi się!!") haha
do "Alfa145boxer" a twoje klepanie jest takie samo jak na filmiku ?? czy taki ostrzejszy metaliczny stukot ?? możesz to nagrać ??
Ostatnio edytowane przez mat3l ; 11-01-2011 o 22:40
http://w529.wrzuta.pl/audio/3iRRYV9Nsd9/nagranie_1
Tak się tłucze - tyle, że tak się tłucze po tym jak dzisiaj jechałem i auto zgasło, odpaliłem to już się tłucze nawet na wolnych obrotach, wcześniej dopiero od 3 tyś się zaczynało i w dodatku mniej niż teraz ....
Dodam iż wcześnie się tłukło jak na filmiku na 2 stronie tematu.
Ciężko powiedzieć czy straciła bo jej nie cisnąłem, w ogóle to auto z holowałem - chcę, żeby chociaż odpalał jak będę sprzedawał
w moim bx miałem przypadek przekręcenia panewki. Objawy były takie:
- stukot podobny do tego na nagraniu
- gorący silnik
- brak mocy(nie chodził na wszystkie gary)
- trzęsło nim na wszystkie strony
- z silnika wydobywał się lekki dymek (po przegrzaniu)
a wina leżałą w smoku, nie podawał oleju bo przywarł do miski olejowej po jakimś głuchym uderzeniu..