W zasadzie to chyba jesli pod napieciem sie iglica wysuwa a po jego odlaczeniu chowa to raczej dziala.Na jalowym biegu mozna wypiac wtyczke i podac napiecie,jesli sie silnik zajaknie to zawor dziala i wariator obrocil walek o pozadany stopien.Bardziej mnie zastanawia jak jest z kablem idacym do zaworu,jak diagnozowac czy ECU podaje odpowiednio impulsy do elektrozaworu.W wersji 1.6 jest przekaznik od elektrozaworu pod maska w skrzynce kolo akumulatora,a w pozostalyvh gdzie?
Nie daje mi to spokoju,nikt nie ma jakiegos pozadnego schematu.
Robilem test z zarowka ale cos to chyba nie do konca dobry test.Moze lepsza bylaby jakas dioda
nie odważyłbym się kupić nowy od tak sobie bez przekonania się w 200% czy jest padnięty.
jest za drogi.
kupiłem dosyć tanio więc nie mam co żałować.
wyczyszczę go jeszcze w weekend albo jutro jak będzie pogoda.
ciekawe jest to że po moim "tuningu" starego falowanie niemal ustało.
(nie czyściłem już od dawna przepustnicy i odmy co mogło delikatnie wpływać na falowanie)
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
to do bani bo ja dzisiaj będę wymieniał na krokowca na inną używkę i mam nadzieje że coś to da
witam a ja właśnie zakupiłem przepływomierz od 2.0 a silnik mam 1.8 wiem że to nie ma znaczenia ale zaczne od przepływomierza i resetu parametrów ecu,w większości przypadków pada przepływomierz chodź na pomiarach jest niby ok, już tak miałem przełożyłem i jak ręką odioł a jak to nie sprawdzi sie to wezmę się za sonde lambde a potem krokowca, oczywiście wymianę bo przepustnica czyszczona, pozdrawiam
wymieniłem krokowca i dalej mi faluje.
no właśnie można wymieniać sprawdzać czasami błachostka a czasem kupe kasy się pozbędziesz!! powodzenia