Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Przeczyszczanie wtrysków

Majki
    Gość

Domyślnie Przeczyszczanie wtrysków

Posiadam Alfe 156 1.6 TS rocznik 2000,Miałem problemy z wachlującymi obrotami i lekkim dławieniem na niskich biegach,korzystając z porad na forum przeczyściłem przepustnice,wymieniłem świece jak narazie.Mechanik poradził mi żebym użył płynu którego dolewa sie do pełnego baku paliwa i on przeczyszcza cały układ paliwowy,wtryski,poprawia osiągi,zmniejsza użycie paliwa.Zrobiłem to do połowy baku niebyło różnicy,wczoraj wybrałem sie w trase ponad 300 km.Po powrocie zgasiłem silnik po 20 minutach próbowałem go odpalić i niemogłem świeciła sie cały czas kontrolka od wtrysków po paru próbach wkońcu odpalił i odrazu zaczoł dobrze jeździć bez wachlowania obrotów i dławienia.Dzisiaj rano odpaliłem go normalnie przejechałem sie wróciłem no i potem znowu niechciał odpalić i świeciła sie ta kontrolka,znowu po paru kręceniach załapał i jeździ ale obroty znowu wachlują i sie dławi.Co myślicie?nalać jeszcze raz tego płynu dla lepszego efektu??

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał Majki Zobacz post
    Posiadam Alfe 156 1.6 TS rocznik 2000,Miałem problemy z wachlującymi obrotami i lekkim dławieniem na niskich biegach,korzystając z porad na forum przeczyściłem przepustnice,wymieniłem świece jak narazie.Mechanik poradził mi żebym użył płynu którego dolewa sie do pełnego baku paliwa i on przeczyszcza cały układ paliwowy,wtryski,poprawia osiągi,zmniejsza użycie paliwa.Zrobiłem to do połowy baku niebyło różnicy,wczoraj wybrałem sie w trase ponad 300 km.Po powrocie zgasiłem silnik po 20 minutach próbowałem go odpalić i niemogłem świeciła sie cały czas kontrolka od wtrysków po paru próbach wkońcu odpalił i odrazu zaczoł dobrze jeździć bez wachlowania obrotów i dławienia.Dzisiaj rano odpaliłem go normalnie przejechałem sie wróciłem no i potem znowu niechciał odpalić i świeciła sie ta kontrolka,znowu po paru kręceniach załapał i jeździ ale obroty znowu wachlują i sie dławi.Co myślicie?nalać jeszcze raz tego płynu dla lepszego efektu??
    nie ma kontrolki od wtrysków...to czego nalałeś raczej nie ma wpływu na zapalanie kontrolki.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Majki
    Gość

Domyślnie

na obrotomierzu zaraz za 8 jest czerwona kontrolka,wyglądała jak od wtrysków więc myślałem że to od wtrysku.Wiec od czego ona jest?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Marchewa się zapaliła? Czego dolałeś? Podłączyłeś pod kompa?

Majki
    Gość

Domyślnie

ta marchewka sie zapaliła przewertowałem forum i teraz wiem że to kontrolka check engine.Dolałem specyfiku który tutaj w anglii jest polecany poprawia performans zmiejsza spalanie i czyści wtryski

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gryf
    Auto
    stan przejściowy bez AR

Domyślnie

Napewno nie jest sprawcą to co dolałeś do paliwa. Sprawdzałem doświadczalnie silniki TS nie mają ochoty pracować na benzynie 85 oktanów (osiemdziesiąt pięć) ale palą od strzała i marchewka nie świeci. Wiec i pare mililitrów czegoś tam nie zaszkodzi na 25 litrów dorodnej 95-tki

Moim zdnaiem problem leży gdzieś w innym miejscu. Udać się na diagnostykę komputerem na bank jakiś błąd został zapamiętany w komputerze.
    Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar RafcioL27
    Mieszka w
    Świdnik
    Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG

Domyślnie

Też tak miałem, silnik pracował czasami na trzy cylindry a czasem na cztery, u mnie po podłączeniu pod kompa pojawił się błąd pierwszego wtryskiwacza i marchewa też się zapalała i gasła a powodem było to że wtyczka od pierwszego wtryskiwacza była luźna trzeba było docisnąć bardziej "dziewczynkę" we wtyczce bo podczas drgań silnika czasem poprostu nie łączyła. Zdejmij pokrywę silnika i spróbuj poruszać wtyczkami od wtryskiwaczy ja tak znalazłem przyczynę w swojej belli.
    A już się bałem że padnięty wtryskiwacz.

Majki
    Gość

Domyślnie

dzięki jutro rano zdejme pokrywe i sprawdze mam nadzieje że to pomoże