witam wszystkich. Może ktoś wie gdzie w okolicy warszawy dobrze regenerują wtryski do jtd
witam wszystkich. Może ktoś wie gdzie w okolicy warszawy dobrze regenerują wtryski do jtd
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
ja miałem problem z wtryskiwaczami bardzo długo. oddałem auto na terenie warszawy do http://www.remotruck.com.pl/ zapłaciłem 400 za diagnostykę wtryskiwaczy i stwierdzili, że są sprawne, jednak pojechałem do cinka wwwcinsoft.pl i okazało się, że wtryskiwacze są całkowicie do d..., więc nie polecam warsztatu remotruck.
ok. dzięki za pomoc
Zamieszczę to co otrzymałem z firmy remotruck:
Napisał remotruck
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
w jednym z watkow polecana byla ta firma z warszawy
http://www.dieselauto.pl/regeneracja.html
a jesli chodzi o firme remotruck to ciekawa sprawa sie zrobilajesli firma chce dbac o swoj image to nalezaloby sie zwrocic do uzytkownika i zaproponowac mu powtorne oczywiscie bezplatne sprawdzenie wtryskiwaczy, w innym razie nikt przy zdrowych zmyslach nogi tam nie postawi, przynajmniej ja osobiscie
PR chociazby na przykladzie aktualnego rzadu ma pierwszorzedne znaczenie![]()
Ostatnio edytowane przez Jacenty ; 18-10-2011 o 12:41
Jeżeli tylko klient zgłosiłby reklamację w ustawowy sposób zamiast pisać na forum to powtórny test zostałby przeprowadzony a tak jest to zwykłe pomówienie!
Swoją drogą to chciałbym zobaczyć wydruk z testu wtryskiwaczy z firmy Cinsoft.
Z tymi regenerowanymi to jest śliska sprawa.... kazdy popełnia w swoim życiu błędy byłem młody głupi i kupiłem sobie kilka lat temu CLIO 1.5 dCi. ( że mnie piorun nie pierd** jak jechałem kupić to auto)
i w tym autu regenerowałem wtryski i pompę CR. Wtryski wytrzymały rok i jeden miesiąc tym samym cały okres gwarancyjny były sprawne a firma która je robiła się na mnie wypięła bo gwarancja się skończyła heh. Więc co ?? regeneracja drugi raz ( wszystkie cztery) i z jednym problem nie chciał zastartować więc znowu do gościa a on że to moja wina bo musiał być źle zakładany a ja na tu mu papiery przed pysk że było to robione w ASO więc raczej było OK. To z łaską go wzięli i zrobili na swój koszt. Czyli miałem do czynienia z dwoma firmami i obie były do dupy i tylko szukały pretekstu żeby mnie wyruchać także jak słyszę regeneracja i oj łoj jakie to oni robią dobre itd itp to mam ochote zabić ich śmiechem Opinie kolegi może i była pochopna ale ja osobiście uważam że nie bezpodstawna. I tak jak kolega pisał jak firemka chcę sie wybielić to niech sie zaangazuje a nie oczekuje przeprosin skoro nie udowodniła że nie było inaczej niz jak kolega wyżej pisał.
Ciekaw jestem skąd się ta firma dowiedziała o tym poście? Wpisywałem w Google i nie wyszedł nam link do tego tematu. Czyżby kret jakiś...?
Swoją drogą łatwo jest komuś opinię nadszarpnąć pochopnym pisaniem nie popartym twardymi dowodami, więc nie dziwię się reakcji. Wracając do tematu to mam niedawno zmieniony jeden wtrysk i też się zastanawiałem nad regeneracją bo nowe 3 to ponad 1800 zł.
ja z doświadczenia wiem że oszczędność nie popłaca w takim przypadku bo w sumie zapłaciłem dwa razy za regenerację co było o 30 % droższe niż nowe. raz 2400 czyli po 600zł za wtrysk i drugi raz to samo co daje 4800 zł a nowe kosztowały 3400zł. iby 1000zł oszczędności które po roku musiałem oddać z nawiązką. Druga sprawa to to ze musisz cos z tym zrobic bo jeden nowy wtrysk bedzie tak jakby wymagał więcej on innych i też zaczną padać.
edit: Na samym początku kupiłem jeden nowy bo mechanior powiedzial że tylko jeden leje a po 2 miesiącach lały kolejne dwa najbliżej niego.