Sprawdź przepływomierz na komputerze, żebyś miał pewność, że to on...
Sprawdź przepływomierz na komputerze, żebyś miał pewność, że to on...
Jeśli chodzi o błędy w komputerze, to pokazał tylko ten błąd mieszanki i nic więcej.
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Chodziło mi o test przepływu powietrza zarówno na postoju jak i podczas jazdy. Zakładam, że dopilnowałeś takie rzeczy jak, zalanie baku jakimś lepszym paliwem, nowy (czysty) filtr powietrza i szczelność dolotu.
Paliwo świerze z Shella, filtr powietrza wymieniałem 2 tygodnie temu.
Blaise Cendrars
Byłem na dokładniejszej diagnostyce komputerowej i wg. niej wszystko jest w porządku - i z sondą, i z przepływomierzem. Błąd P1173 skasowany. Może to faktycznie paliwo? No cóż, wstrzymam się z tym narazie i jak sytuacja się powtórzy, będę się martwił, dzięki wszystkim za pomoc.
Blaise Cendrars
Oby tak było ale moim zdaniem nim kur zapieje 3 razy znowu wywali ci błądale mam nadzieje ze sie myle,powodzenia
![]()
jakiej firmy najlepiej dobrać przepływomierz? Mi też wywala błąd mieszanki i raczej na 90% to jest przepływomierz..
Najlepiej chyba oryginał Boscha. Szczerze mówiąc nie wiem, jakie są inne opcje, ale myślę, że nie warto się pakować w zamienniki.
Blaise Cendrars
Kolego wysłałem ci wiadomosc na priva,daj znac czy odczytałes,pozdrawiam.
Coś jest chyba nie tak z tymi PMami, bo jestem pewien, że wysłałem odpowiedź. No nic, odpiszę tu, żeby mieć pewność:
W sobotę jadę do gościa, który zajmuje się tego typu tematami i wie dość sporo o Alfach. Przez telefon powiedział, że przy tym błędzie są w zasadzie 3 opcje: przepływka, sonda i coś jeszcze, czego nie usłyszałem, bo przerwało.No nic, powiedział, że podłączy samochód pod co trzeba i sprawa będzie jasna. Aha, no i potwierdził, że historia z paliwem to bzdura.
Jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc, dam znać, jak to się skończy.
Blaise Cendrars