Strona 5 z 27 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 269

Temat: Jak się Wam sprawuje Giulietta?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar michu35
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

heh dzisiaj muj klient przyszedł do mnie i zobaczył julke i pierwsze co spytał jakie miałem usterki a sam jakims golfem przyjechał. jak mnie to wku.. znaczy takie tendencyjne pytania wynikające z niewiedzy i czytania jakiś forów z "fachowcami" wypowiadającymi się o awaryjności alf giulietta już od 6.2010 co dziwne. no a jeżeli chodzi o postój na kazimierza w we wrocku to cóż kolego dwilk jeżeli masz w aucie pakiet sport to wszystkim bmwowcom w starych furach z ryczącymi wydechami też dałeś nielada satysfakcję. nie czułeś szyderczych uśmiechów na plecach przypadkiem?? haha

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał michu35 Zobacz post
    heh dzisiaj muj klient przyszedł do mnie i zobaczył julke i pierwsze co spytał jakie miałem usterki a sam jakims golfem przyjechał. jak mnie to wku.. znaczy takie tendencyjne pytania wynikające z niewiedzy i czytania jakiś forów z "fachowcami" wypowiadającymi się o awaryjności alf giulietta już od 6.2010 co dziwne. no a jeżeli chodzi o postój na kazimierza w we wrocku to cóż kolego dwilk jeżeli masz w aucie pakiet sport to wszystkim bmwowcom w starych furach z ryczącymi wydechami też dałeś nielada satysfakcję. nie czułeś szyderczych uśmiechów na plecach przypadkiem?? haha
    mialem jednak troche szczescia - akurat zaczelo masakrycznie padac, deszcz ze sniegiem, wiec malo bylo czasu na rozgladanie sie Jakos stoczylem sie w zatoczke...

---------- Post dodany o godzinie 17:20 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:45 ----------

A tak z ciekawosci, jest nas kilku z Wroclawia, mamy podobne przebiegi (u mnie teraz ok 4800km). Jak u was ze spalaniem? Ja mam jakos tak:
    - 100% Wroclaw, jazda normalna - 11,9l/100km [na odcinku 200km]
    - 20 trasa /80% Wr: 9.7l/100km [500km]
    - 100% trasa, komfortowo: 7.5l/100km [ 600km]

Generalnie zejscie ponizej 6l na trasie to u mnie marzenie, za miasto jestem osobiscie winny

czachurek
    Gość

Domyślnie

Zwroc uwage jadac na trasie jakas jest roznica w spalaniu przy jezdzie 90km/h i 110km/h .. czasem moga to byc nawet 2l. Niestety opory powietrza robia swoje. Jesli bedziesz jechal przepisowe 9-dyszek to spalanie powinno spac duzo bardziej. U mnie T-Jet przy przepisowej jezdzie na trasie potrafi spalic 6.4l ... oczywiscie tylko testowo, bo gdy jezdze po swojemu to w miescie mam 10-11.5l a za miastem 8-9l MA powinny palic nieco mniej.

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

W moim przypadku : miasto w okresie Świąt Bożego Narodzenia 10,5 na komputerze, przy dystrybutorze 10,7 Standardowo od Poniedziałku do Piątku ( Karmelkowa Kalecińska Grabiszyńska ) 11,8
    Trasa 80-90 6 do 7

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar michu35
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Cytat Napisał dwilk Zobacz post
    mialem jednak troche szczescia - akurat zaczelo masakrycznie padac, deszcz ze sniegiem, wiec malo bylo czasu na rozgladanie sie Jakos stoczylem sie w zatoczke...

---------- Post dodany o godzinie 17:20 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:45 ----------

A tak z ciekawosci, jest nas kilku z Wroclawia, mamy podobne przebiegi (u mnie teraz ok 4800km). Jak u was ze spalaniem? Ja mam jakos tak:
    - 100% Wroclaw, jazda normalna - 11,9l/100km [na odcinku 200km]
    - 20 trasa /80% Wr: 9.7l/100km [500km]
    - 100% trasa, komfortowo: 7.5l/100km [ 600km]

Generalnie zejscie ponizej 6l na trasie to u mnie marzenie, za miasto jestem osobiscie winny

u mnie zawsze pokazuje od 11,5 do 11,9 a najmniej miałem 8,5 na trasie a więc podobnie

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    W moim przypadku : miasto w okresie Świąt Bożego Narodzenia 10,5 na komputerze, przy dystrybutorze 10,7 Standardowo od Poniedziałku do Piątku ( Karmelkowa Kalecińska Grabiszyńska ) 11,8
    Trasa 80-90 6 do 7
    oooo, po pierwsze to pozdrawiam, moja Julcia stoi w godzinach pracy zawsze pod FAT na Grabiszynskiej, po drugie to, kurcze, niepotrzebnie balem sie silnika 1.7. W ADFie mnie nakrecili, ze 3-4 litry na 100km to sie musze spodziewac na niekorzysc QV. A tu takie same wyniki...

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie spalanie

Jeśli między katalogowym średnim spalaniem QV i MA 170 jest prawie 2 litry różnicy to QV musi więcej palić także w rzeczywistości. Ciężko to porównać u różnych kierowców bo każdy ma inny styl i temperament jazdy a przy tak mocnych silnikach ma to ogromny wpływ na zużycie Gdy jeździłem testową Giuliettą MA170 to zaszokowało mnie niskie spalanie podczas ekonomicznej jazdy - wg mnie 6 litrów na trasie nie powinno być niczym wyjątkowym przy przepisowej jeździe w trybie normal. (Inna bajka, że tym samochodem ciężko jechać przepisowo ) W każdym razie pali sporo mniej od T-jeta a TBI pali pewnie jeszcze więcej.
    Ostatnio edytowane przez Żuczek ; 19-01-2011 o 20:23

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Co do spalania w jeździe miejskiej to dwa czynniki mają decydujący wpływ na spalanie:
    -długość pokonywanych odcinków (6km - spalnie 14l/100km, ponad 10km - spalanie 10,9l/100km)
    -wielkość korków, a od tego zależy śrenia prędkośc w mieście (przy średniej prędkości 20km/h -spalanie do 12l/100km, ale jak średnia prędkość spada do 15km/h to spalanie rosnie do 16l/100km - rekord który zanotowałem to 20l/100km, ale przy średniej prędkości 9km/h)
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Dokładnie, czasami przy średniej 18 km/h mam 12,5 li/100 ale i tak uważam ze wynik jak na ten silnik jest niezły.

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Pocieszę cie mój zestaw zimówek będzie za dwa dni składał się z 6 szt. - efekt wyrwy na trasie ekspresowej Radom Warszawa, na szczęście felgi zniosły to lepiej, ale na obydwu oponach piękne bable...
    no to sobie wykrakalem: wpierdzieliem sie w cos ala kraweznik na trasie Wawa-Katowice. Komus nie chcialo sie posprzatac po robotach drogowych i na moim pasie lezalo takie zolte cos do mocowania slupkow.
    Efekty: rozpierniczona felga, przecieta opona i geometria do roboty...
    Troche mnie to zaczyna wkur***.

Za to wielkie podziekowania dla Kolegi w czarnej Giuliecie, zatrzymalem sie na Orlenie aby ocenic straty, a obok mnie staje czarna Julka. Czlowiek, nie dosc ze oddal mi swoj zestaw naprawczy (moj zuzylem na poprzednia "przygode") to jeszcze jechal ze mna prawie 100km do Wawy jako eskorta.

Felga poprostowana w serwisie w Wawie na Instalatorow (szczerze polecam), opona bedzie zyc, przynajmniej do wyplaty Naprawe widac jak cholera, ale
    nic wiecej sie nie dalo zrobic. Majster w naprawie felg chwalil twardos aluminium ale nie zalecal zbyt extremalnej jazdy na naprawionej feli...

Generalnie pelna lipa z lekko optymistycznym akcentem... Nowa felga 1560PLN + 900 opona. F**k!