Mam kilka problemow odnosnie mojej belli 166 r 2000.
Zegary siweca mi w polowie znaczy obrotomierz swieci i kawalek predkosciomierza
drugi problem to gdzie pokazuje spalanie?
Sory ale jestem laik pomozcie dopiero co kupilem.
pozdro z gory fenks.
Mam kilka problemow odnosnie mojej belli 166 r 2000.
Zegary siweca mi w polowie znaczy obrotomierz swieci i kawalek predkosciomierza
drugi problem to gdzie pokazuje spalanie?
Sory ale jestem laik pomozcie dopiero co kupilem.
pozdro z gory fenks.
rozumiem że chcesz zrobić by świeciło
żaróweczki tam są takie 1,2W wyglądają jakby diody... odkręcasz 2 imbusy u góry licznika i wyciągasz go, odpinasz 3 wtyczki i wykręcasz uchwyty trzymające żarówki... polecam wymienić wszystkie na raz (wymienialiśmy z kolegą jedną, spaliło się 9 innych, od taki psikus alfy)
spalanie pokozuje na ICSie na konsoli centralnej w pozyji trip jest tylko średnie spalanie.
Zegary maja podswietlenie, tobie polowa żarówek padła - wymienic.
ICS pokazuje spalanie - guzik trip.
było Giulietta 1.8 '83 LPG, 164 2.0TS '94 LPG, 166 FL V6 2.5 24v LPG , 159 2.0JTDm 170km
jest Mini Cooper S 170 KM, Kuga 2.5T 250KM bo benzyna musi mieć doładowanie
Miałem taki sam problem, a nawet więcej, gdyż świeciła mi tylko jedna żarówka. Wyjąłem zegary (dwie śrubki u góry odkręcić, obniżyć max kierownicę i wydłużyć ją ciągnąc do siebie, delikatnie wysuwać zegary, odpiąć kostki). Okazało się, że 10 żaróweczek 1.2 W było spalonych. Żaróweczkę w obudowie delikatnie obróciłem kąbinerkami w lewo (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara) i wyjąłem. Podjechałem do sklepu, kupiłem cały komplet i wszystko świeci. To proste. Tylko uważać, przy wyciąganiu zegarów. Trochę ciężko wychodzą. Ale wysuwałem równo, potem lekko wsuwałem, potem lekko jedną stronę wysuwałem i tak rozuszało się i wyszło. Znalazłem wcześniej na jakiejś stronie jak wyjąć zegary.
A od kontrolek kierunkowskazów sa takie same żarowki??
Rozkręcić, wyjąć zegary i wymienić żarówki mi się udało, ale nie mogę się nigdzie dokopać nazwy/oznaczenia tych oprawek/cokolików.
U mnie na wsi w żadnym sklepie takich akurat nie mają, a dwóch mi brakuje do kompletu.
Doradźcie proszę pod jakim hasłem szukać albo gdzie to można kupić wysyłkowo.
Podepnę się,choć sprawa nieco inna,mianowicie chodzi mi o zmianę koloru podświetlenia zegarów?! Da radę to zrobić,myślał ktoś już coś...![]()
...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...