Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Temat: Ile trzeba dać za przyzwoitą Alfe 156 ?

essentialman
    Gość

Domyślnie Ile trzeba dać za przyzwoitą Alfe 156 ?

Witam serdecznie wszystkich.
    Po zimie planuje zakupić jakiś samochód i tak się rozglądam za czymś z charakterem.
    Od jakiegoś czasu jestem zauroczony w Alfie 156, ale im więcej czytam forum tym większy mam mętlik w głowie. Po pierwsze nie wiem jaki silnik by mnie interesował, najbardziej przypadł mi do gustu 2.4 JTD ale na to mnie chyba nie stać, pozatym mało egzemplarzy widze w ogłoszeniach, więc w gre wchodzą 1.9 JTD albo 2.0 TS.
    Ale odchodząć od tematu, czy za 15 tyś. złotych kupię przyzwoitą Alfe 156 ? Czy w tej cenie same padaki ? Niestety więcej funduszy się nie uzbiera, licząc, że trzeba będzie jeszcze zrobić rozrząd itd.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Cytat Napisał essentialman
    czy za 15 tyś. złotych kupię przyzwoitą Alfe 156 ?
    zalezy ktory rok i silnik :wink: mysle ze jesli bedziesz dokladnie ogladal i nie spieszyl sie z zakupem to mozna wyrwac ladna sztuke tylko niewiem czy 15tys wystarczy... :| chociaz na alledrogo sa z roku 98/99 w takich pieniadzach :wink:

A jesli chodzi o silnik to chyba dieselek bedzie lepszy bo i oszczedniejszy a gdybys kupil 2,4jtd to i nie najwolniejszy bys byl :twisted: :mrgreen:
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Czy w tej cenie same padaki ?
    Obawiam sie ze bedzie problem za 15tys, chyba z kazdym silnikiem bedzie wymagała ostrego wkładu finansowgo 2-3tys musisz liczyc(rozrzad, zwykle wahacze, olej, filtry i jakies inne drobnostki które bedą w alfie za taką kase). Czasami są okazje ale na to trzeba miec czas i sporo szczescia.
    jeszcze taka dygresja, u nas mozna kupic 156 za 15tys czyli 4100euro a w niemczech tylko uszkodzone za taka kase chodza albo z przebiegiem ponad 250tys.
    Powodzeia w kupnie, zastanow sie czy moze nie lepiej zaczac od 146JTD.

essentialman
    Gość

Domyślnie

Ciężko wybić sobie z głowy Alfe 156, bardzo mi przypadła do gustu. Zapytam, inaczej. Ile muszę przeznaczyć na Alfe 156 w dobrym stanie ? Może ktoś ostatnio kupował/szukał ?

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Ciężko wybić sobie z głowy Alfe 156
    Zdaje sobie sprawe

tomkap
    Gość

Domyślnie

Ja swoją kupiłem jakiś miesiąc temu.Zapłaciłem 12000 a wyceniona była na 14000. Z ceny facet opuścił bo ma przez kogos zrobioną rysę przez cały bok oraz spuścił też na wymiane wariatora, aczkolwiek był sprawny a cykało co innego. Do zrobienia mam też zawieszenie z tyłu bo po dziurach lekko puka.W sumie to kupiłem tanio ale do roboty.Przy kupnie myślę że dużo zbijesz z ceny bo jet to mało chodliwe autko.Z własnego doświadczenia wiem że za 14000 kupi się w dobrym stanie bo w tej cenie oglądałem kilka.

essentialman
    Gość

Domyślnie

To mi kolegu rzuciłeś cień nadzieji, w zasadzie silnik wystarczy mi nawet 1.8 (bo 1.6 to napewno nie), rocznikowo może być nawet coś z początku produkcji.
    To przy okazji powiedzcie mi ile trzeba liczyć cały rorząd po zakupie w 156 ?

Rosik
    Gość

Domyślnie

To przy okazji powiedzcie mi ile trzeba liczyć cały rozrząd po zakupie w 156 ?
    Jak z wariatorem (a należy go wymienić na wszelki wypadek) to koło 1100... Ale niech właściciel 156 się wypowie.

tomkap
    Gość

Domyślnie

To mi kolegu rzuciłeś cień nadzieji, w zasadzie silnik wystarczy mi nawet 1.8 (bo 1.6 to napewno nie), rocznikowo może być nawet coś z początku produkcji.
    To przy okazji powiedzcie mi ile trzeba liczyć cały rorząd po zakupie w 156 ?
    Ludzie piszą o róznych cenach. Ja wymieniłem kpl.razem z wyminą oleju, filtrów itp. za jakieś 1000zł. Łatwo jest w alfie wymienic rozrząd samamu, trzeba tylko dokupić lub pożyczyć uchwyty na wałki.Cały opiś jak to zrobic jest dostępny w necie. Wymiana zajmuje ok.5godz. czyli mozna to zrobić np. w wolną sobotę

Silver156
    Gość

Domyślnie

Ja cały rozrząd + robocizna zapłaciłem niecałe 900 zł , bez wariatora.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia