Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Zmiana koloru żarówek wskaźników Alfa 156

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rain
    Mieszka w
    Niziny
    Auto
    Stilo 1.9 JTD, Brava_HGT

Domyślnie

Chyba mniej zachodu radio kupić. Np JVC z mo zliwością wyboru koloru podświetlenia.
    Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
    Co mi się przez łapki przewinęło:
    Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v

kuki505
    Gość

Domyślnie

Właśnie przy okazji miałem się spytać bo słyszałem że można kupić ramki do zamiennego radia w alfie ? Możesz link podać ? No tak tylko jak zmienisz mi teraz podświetlenie radia ? ;/ Była taka sytuacja że radio miałem pierwsze niż samochód no i tak wyszło.

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał kuki505 Zobacz post
    Właśnie przy okazji miałem się spytać bo słyszałem że można kupić ramki do zamiennego radia w alfie ? Możesz link podać ? No tak tylko jak zmienisz mi teraz podświetlenie radia ? ;/ Była taka sytuacja że radio miałem pierwsze niż samochód no i tak wyszło.
    U mnie było podobnie radyjko zostało z hondy jak i reszta audio też.Może masz w serii możliwośc zmiany podświetlenia??? w niektórych modelach Pionieera była taka mozliwośc ja u siebie też nie mam. Ale zawsze możesz radio sprzedac przeciez

JFC
    Gość

Domyślnie

Jeżeli dobrze widzę, to takie radyjko http://www.pioneer.pl/pl/products/25...0SD/specs.html
    więc jak widać nie ma możliwości zmiany kolorów. Ale, czy to aż tak strasznie wpływa na komfort jazdy, a może na moc. Wygląda całkiem dobrze i pewnie gra też dobrze, to szkoda sprzedawać. Wytłumacz sobie to inaczej....do sterowania samochodem służy wszystko świecące na czerwono, a do grania na niebiesko.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

No i bardzo fajne autko, mam takie samo, zmień radyjko i będzie super.

kuki505
    Gość

Domyślnie

kurde a nie lepiej byłoby dać radio do elektryka żeby zmienił diody w radiu na czerwone ? Co sądzicie ?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Auto
    Giulietta Veloce 1.75 TCT

Domyślnie

jesli uznasz ze to radio jest warte tego to tak zrob, bo widze ze strasznie zalezy Ci akurat na tym radiu
    Pamietaj ze kazdy tutaj wyraza tylko swoje zdanie, Ty mozesz sie nim sugerowac, ale robic i tak masz po swojemu, w koncu to Twoje auto

Użytkownik Świeżak Avatar Renegat
    Mieszka w
    Lubelskie
    Auto
    Alfa 159 2,4 JTDm , Wcześniej 156 2.0 TS, kiedyś może Giulia

Domyślnie

zdaje mi się, albo to radyjko ma wyświetlacz OLED, a wtedy koloru wyświetlacza nie zmienisz raczej

Alfa jest jak piękna i namiętna kobieta....
    z tą różnicą, że Alfa jest tańsza w utrzymaniu

Była: 156 2.0TS
    Jest: 159 sportwagon 2.4jtdm 200hp
    Dusza by chciała: Stelvio Quadrifoglio

sawikjunior
    Gość

Domyślnie

Właśnie z ciekawości wyciągnąłem jeden przełącznik od szyb i tam nie ma filtrów ani żaróweczek tylko jest wlutowana dioda wielkości główki od szpilki która świeci na zielono, tak więc jakby ktoś chciał się bawić w zmianę koloru wszystkich przełączników to trochę się namęczy, chociaż nie wiem czy jest sens. Po zielonych kreskach fajnie "wędruje" czerwona wskazówka