Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: AR 159 Radom-po ogledzinach i diagnostyce ASO

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie AR 159 Radom-po ogledzinach i diagnostyce ASO

Witam koledzy.Wlasnie wrocilem z Radomia....ogladalem ta czarna 159 http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ful...C16497626.html Bylem w ASO i wtopione 250 zl....ogolnie wszystkie sprawy techniczne(silnik,elektryka,zawieszenie,uklad wydechowy i stan zewnetrzny bez najmniejszego zarzutu,przebiegu niby nie mieli jak sprawdzic ale mowili ze raczej oryginalny) W ksiazce serwisowej zadnego wpisu(ani pierwszego,NIC) tyle co mi powiedzieli ostatni wpis z przebiegiem to jakies 45 tys ale nie ma daty a w 2008 roku wymieniana byla skrzynia biegow...jest w tym wszystkim jedno NAJWIEKSZE ALE cale auto wychodzi ze MALOWANE(Mnie wcielo jak to uslyszalem bo bylem przygotowany na lewy tylni blotnik po tym jak mi wskazal to kolega Rado z forum radomskiego,sprzedajacy pozniej tez w szoku i nie wygladalo to jakos nienaturalnie).Jedynie na prawych przednich drzwiach bylo od 246 do 277 tych jednistek-chyba mikro milimetrow) pozatym cale auto lacznie z dachem od 360 do 475 jednostek).Nie wiem co o tym myslec bo pozniej mierzylismy jego miernikiem i na calym aucie bylo mniej wiecej ok.250 a na progach i slupkach po otwarciu drzwi(te wewnetrzne elementy) byly w okolicach 150 jednostek czyli wedlug tego co podaje ASO-grubosc lakieru fabrycznego,metalik dwuwarstwowy.Nie wiem kazalem mu skonfrontowac to w ASO i zadzwonic do mnie poniedzieli.Auto nie wygladalo na to ze moglobyc malowane w calosci ALE:-(.On mowi ze moglo wyjsc z ASO z druga warstwa lakieru bo moglo byc zle pomalowane od nowosci. Wydaje sie nie krecic i nie wciskac bzdur,normalnie z nim sie gadalo,taki zwykly chlopocek.Nie wiem co o tym myslec??Oczywiscie zrezygnowalem-o kase sie nie upominalem bo gosc w miare byl wporzadku.Napiszcie co Wy myslicie.Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar slider2002
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9JTD 110KM

Domyślnie

zawsze jest szansa ze juz w fabryce byl dwa razy malowany z powodu jakichs niedorobek.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

ale jak to sprawdzic??W ASO pwiedzieli ze nie ma jak zweryfikowac.No prezentuje sie pieknie.Wnetrze no wiadomo ze nie jest nowe-troszeczke w jednym miejscu obtarta kierownica,panel ten srodkowy co sa wskazniki-obdarty pod przyciskiem START-STOP,skora dosc ladna troszke w 2 miejscach obtarta i lewy tylny boczek ma male 3 dziurki na parapecie skorzanym-obok tego plastiku z uchwytem do zamykania drzwi i otwieraniem szyby.Pedaly i galka biegow w bdb stanie.No nie idealne ale tez nie picowane.Jak mi gosc udowodni ze lakier byl 2 raz polozony to bede sie zastanawial...ehhh ale napewno wtedy bym zbijal cene
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 22-01-2011 o 20:22

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 159 1,9 jtdm '07 187KM by Cinsoft, Giulia 2,2 jtdm '17

Domyślnie

Nie wydaje mi się, że w fabryce malowany był cały samochód ponownie .. Choć w moim przypadku delikatnie poprawiany słupek w fabryce (w ASO twierdzili, że prawdopodobie po delikatnym zadrapaniu lakieru itp) na długości 10 cm "fabryczna zaprawka". Cały samochód miał na mierniku 13-14, a powierzchnie poziome (klapa, dach) ciut więcej (15) jdn. A nie ma jakichkolwiek śladów po rozbrajaniu samochodu - śruby, uszczelki, wklejone szyby? A po podniesieniu wykładziny w bagazniku nic nie rzuca się w oczy?

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

no nie wiem nie widzialem.Zagladalem pod ten styropian w bagazniku...nic szczegolnego nie bylo w tej komorze na kolo zapasowe oprocz tego ze nie bylo zapasu.szyba przednia byla niby oryginalna z rocznikiem 06 ale bez znaczka AR tylko jakis dziwny inny,pozostale 06 ze znaczkiem AR i wszystkie tej firmy kurde nie pamietam nazwy-chyba na P.Nie zwrocilem uwagi na uszczelki bo ja sie tak nie znam na autach.Sruby niby takie same w pasie przednim,jedne pordzewiale drugie nie albo mniej.Brakowalo w tylnych drzwiach zaslepek-takich gumowych na sruby tych uchwytow do zamykania drzwi(tam w tych korytkach)

superglide
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    ale jak to sprawdzic??W ASO pwiedzieli ze nie ma jak zweryfikowac.No prezentuje sie pieknie.Wnetrze no wiadomo ze nie jest nowe-troszeczke w jednym miejscu obtarta kierownica,panel ten srodkowy co sa wskazniki-obdarty pod przyciskiem START-STOP,skora dosc ladna troszke w 2 miejscach obtarta i lewy tylny boczek ma male 3 dziurki na parapecie skorzanym-obok tego plastiku z uchwytem do zamykania drzwi i otwieraniem szyby.Pedaly i galka biegow w bdb stanie.No nie idealne ale tez nie picowane.Jak mi gosc udowodni ze lakier byl 2 raz polozony to bede sie zastanawial...ehhh ale napewno wtedy bym zbijal cene
    Kolego ochłoń!!! Zacytowałem całego Twojego posta, bo to kliniczny i książkowy przykład jak bardzo kierujesz się emocjami i jak bardzo napaliłeś się na ten konkretny egzemplarz. Czy to mało jest innych 159-tek używanych do kupienia? Czy nie żal Ci ponad 40 tys. zł na trupa? Bo z Twojego opisu wynika, że na 99,9% to mega mina.
    Co Cię opętało, że masz przed sobą auto z niewiadomym przebiegiem, wymienioną skrzynią i drugi raz pomalowane a Ty..... nadal rozważasz, że je kupisz?
    Z całym szacunkiem dla Ciebie, Twojej decyzji i Twoich pieniędzy, potrzebujesz kubełka zimniej wody. Zużycie wnętrza, o którym piszesz świadczy o bardzo dużym przebiegu, stawiam, że to autko jeździło na taxi: wytarte wnętrze, wymieniona skrzynia i przemalowana blacha (reklamy, kolor korporacyjny).
    Zyczę lepszych trafień... :-)

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

nie napalilem sie kolego.Ja nie z tych.Nie spieszy mi sie.Poczekam,jeszcze odloze cos kasy i bede szukal innej.Mam czym jezdzic wiec luz:-)

Użytkownik Znawca Avatar salatin
    Mieszka w
    ALBA
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 Q2 2003,Giulia 2.9 V6 Bi Turbo.155 2.0 16V 97.

Domyślnie

klasyczna zimna krew kolegi superglide to mi sie podoba, aczkolwiek nie wypowiadam sie w temacie tego egzemplarza
    Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
    166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
    155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4

164 3.0 V6 12v- Byla
    155 1.7 TS- Byla
    159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
    Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
    https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums

superalfa.pl
    Gość

Domyślnie

Oryginalna powłoka lakiernicza 100-150 mikronów, ale biorąc pod uwagę wtopy fabryk przy lakierowaniu przyjmuje sie do 200 ale profile wewnętrzne zawsze są malowane cieniej natomiast to, co jest pod maską, czyli podłużnice, kielichy max 60
    to auto które opisywałeś zostało przemalowane z innego koloru bo poco malować profile wewnętrzne, nawet jeśli ktoś tylko odświerza lakier to nie maluje profili wewnętrznych bo i poco
    jednego tylko nie rozumiem dlaczego aso nie podało ci przebiegu? nie podpinali examinera? przeciez to auto ma przebieg zapisany w centrali wtrysku i nawet jest przebieg przy którym był dopał DPF-u
    Ostatnio edytowane przez superalfa.pl ; 23-01-2011 o 00:08

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 2.5 V6 190HP 1999, 159 1.9jtdM 150KM 2006

Domyślnie

Postawienie auta na ramę wyjaśni czy było bite czy nie. Całkiem możliwe, że było 2 razy malowane w fabryce, ojciec kupił taką Lybre. W papierach o aucie niekoniecznie jest zapis o takim fakcie.

ASO mogło nie móc sprawdzić danych w centrali np z powodu braku dostępu do pełnych danych, nie każda stacja to ma, tylko firmowe serwisy.