Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 99

Temat: Sprzedaż AR

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Kowalski Zobacz post
    jak to możliwe?? przecież jest Giulietta??? a miało być tak pięknie...
    Przecież jest pięknie, to jest tylko raport GRUDNIOWY. Alfa Romeo odnotowała najmniejsze straty w grupie Fiata, no może poza Ferrari, ale to sie nie liczy

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    Przecież jest pięknie, to jest tylko raport GRUDNIOWY.
    Styczeń-grudzień też jest. W grudniu Alfa 39% na plusie

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Styczeń-grudzień też jest. W grudniu Alfa 39% na plusie
    No, wlasnie

(troche malo czytelna ta tabelka )

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Przestań bredzić o ustawie o rachunkowości i o cash flow
    Wyniki na które się tak powołujesz pochodzą z bilansów które są tworzone wg pewnych reguł i wg określonego prawa po to żeby były miarodajne.
    A to akurat "bredzenie" definiuje każdy rodzaj działalności jak widać odmiennie od twoich "życiowych" odczuć.
    Ty naprawde masz ze sobą jakiś problem, a bardziej ze mną.
    Rozczaruję cię ale nie jest to związane z samochodem tylko koniecznością czytania wszędzie wpisów osoby z poziomem wiedzy kioskarza który coś przeczytał na okładce i chce uchodzić za specjalistę w każdej dziedzinie zaklinając przy tym rzeczywistość.

jeśli dla ciebie wydanie kasy na reklamę albo na zbudowanie linii produkcyjnej NIE JEST działalnoscią finansową
    A ci idioci księgowi sądzą że to działalność inwestycyjna. Zrób im "życiową" kampanię uświadamiającą. Z pewnością wtedy rentowność poszczególnych modeli AR zmieni sie diametralnie. Ku twojej radości oczywiście
    proponuję udać sie do sklepu i kupić sobie pluszowego misia.
    Daj jakiś fajny namiar, tutaj twojej wiedzy nie kwestionuję, na pewno orientujesz się doskonale.
    zawsze mi się gęba smieje, jak widzę mumina Mito we wstecznym
    Pewnie masz na to tylko chwilę, później oglądając jej znikający tylny zderzak jest mniej wesoło.

Pieniążki na reklamę albo na montaż linii wykopuje się z worków, zakopanych pod drzewami w lesie. Trzeba tylko mieć mapę i stare zapiski piratów.
    Jedynie w przypadku 159-tki. Wtedy żałosna sprzedaż może zapewnić rentowność. Inne plebejskie modele muszą na siebie zarobić.

W tych danych wyników FAG brakuje nieco wyników marketshare.
    To dałoby pełny obraz na tle innych firm.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 23-01-2011 o 00:28

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

gru 2010 a gru 2009 - wzrost 39%.

Cały rok 2010 a 2009 spadek 0,4%.

Ciekawa jest druga tabelka - czyżby deutschsprachigelendern przekonywały się do włoskiej motoryzacji?

Oto inny artykuł:
    http://www.alfanews.pl/2011/01/13/sp...a-plusie-o-27/

Kowalski - nie mam podstaw, nie jestem ekonomistą. Ale przynajmniej w przeciwieństwie do ciebie nie udaję takiego i przyjmuję co mówią inni. Ty za to dźwigniesz gospodarkę ze swoją wiedzą w każdym temacie, a przede wszystkim w kwestii upadku diesla i marki Alfa Romeo. W tym kontekście zupełnie nie wiem co robisz na tym forum (wiem, ferment) i ile razy jeszcze trzeba cię zbanować żebyś dał nam spokój.

Kowalski
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Rozczaruję cię ale nie jest to związane z samochodem tylko koniecznością czytania wszędzie wpisów osoby z poziomem wiedzy kioskarza który coś przeczytał na okładce i chce uchodzić za specjalistę w każdej dziedzinie zaklinając przy tym rzeczywistość.

.
    czy jakis admin, mod, moze powstrzymać te chamskie ataki? prosze o interwencje. W regulaminie jest taki punkt.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    Ciekawa jest druga tabelka - czyżby deutschsprachigelendern przekonywały się do włoskiej motoryzacji?
    Jest przeklejona ze szwajcarskiej strony, są tam kraje sąsiednie Szwajcarii, więcej nie chciało mi się wklejać To nie jest sprzedaż Alfy, tylko ogólna sprzedaż wszystkich samochodów osobowych na tych rynkach.

czy jakis admin, mod, moze powstrzymać te chamskie ataki? prosze o interwencje. W regulaminie jest taki punkt.
    Uspokójcie się, bo już chyba wszystkich męczą Wasze kłótnie...

Kowalski
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    Ty za to dźwigniesz gospodarkę ze swoją wiedzą w każdym temacie, a przede wszystkim w kwestii upadku diesla i marki Alfa Romeo. W tym kontekście zupełnie nie wiem co robisz na tym forum (wiem, ferment) i ile razy jeszcze trzeba cię zbanować żebyś dał nam spokój.

Mam swoje zdanie, ty masz swoje, ja nie uznaje diesla i punktuję jego słabości. I kiepsko widzę przyszłosć marki, bo uwazam, ze jest zle zarządzana, juz od dawna. Forum dyskusyjne służy wymianie opinii, również rozbieżnych. Żeby było pole do dyskusji.
    Zdaje się, nie rozumiesz tego, a szkoda.
    Nie rozumiem też czemu czepiasz sie wiedzy? czyżby twoja była ograniczona do paru tematów, plus trzymania noża i widelca przy stole? To wypada współczuć, bo wiedza sie w zyciu przydaje. A pojemnosc i mozliwosci mózgu masz nieograniczone.

No chyba, ze uwazasz inaczej.

Pozdrawiam.

---------- Post dodany o godzinie 16:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:57 ----------

Cytat Napisał Tuti Zobacz post

Uspokójcie się, bo już chyba wszystkich męczą Wasze kłótnie...
    czy ja jestem niespokojny? ten gość wprost mnie tropi, wykorzystuje kazdą okazję. Mentalność, ktorej nie nazwę bo przekroczyłbym reguły.

Jedno słowo komentarza: jak widzisz, ten gość uważa nadal, z uporem godnym lepszej sprawy, ze pieniadze wyciaga się z worka, zakopanego w ziemi. Działalnosc inwestycyjna dla niego to są pieniadze znikąd.
    Jesli zakładasz linie i wyłożysz milion złotych, inne koszty dojdą ci w postaci drugiego miliona, a koszty roczne (wszelkie) to kolejny milion, to wydałeś trzy miliony w pierwszym roku a następnie dokładasz co roku po milionie.
    No to jesli sprzedaż wynosi rocznie dwieście tysięcy, ile trzeba lat, zeby zacząc zarabiać?

Przykład opisowy oczywiscie. "Działalnośc inwestycyjna": według Metana to pieniądze znikąd.

Co TY na to Tuti?

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Jeszcze raz w kwestii wyjasnienia podstaw:
    Najpierw sam wysnuwasz tezę że:
    Pieniążki na reklamę albo na montaż linii wykopuje się z worków, zakopanych pod drzewami w lesie. Trzeba tylko mieć mapę i stare zapiski piratów.
    A za chwilę raz po raz jak papuga
    Działalnosc inwestycyjna dla niego to są pieniadze znikąd.
    "Działalnośc inwestycyjna": według Metana to pieniądze znikąd.
    Widać nie zauważyłeś drobnej ironii na temat tego że i 159-tka wymaga inwestycji i bieżącego finansowania produkcji na poziomie porównywalnym z innymi modelami o co min. pytałem cię wczesniej :
    Czy koszty pracy w przypadku 159 są inne?
    Czy koszt utrzymania linii, są akurat dla tego modelu wyjątkowo niskie??
    Piszesz:
    Mozesz też sprzedawać mniej ale przynosić godziwe zyski i utrzymać firmę
    A za chwilę sam sobie zaprzeczając:
    Jesli zakładasz linie i wyłożysz milion złotych, inne koszty dojdą ci w postaci drugiego miliona, a koszty roczne (wszelkie) to kolejny milion, to wydałeś trzy miliony w pierwszym roku a następnie dokładasz co roku po milionie.
    No to jesli sprzedaż wynosi rocznie dwieście tysięcy, ile trzeba lat, zeby zacząc zarabiać?
    Nie rozróżniasz podstawowych pojęć ekono (bo do wysublimowanej księgowosci im daleko) które wg ciebie są bredzeniem, chcąc uzasadnić bzdurne teorie powołujesz się na wyniki nie znając ich szczególowych składowych.
    Jestes mistrzem taktyki wypierania i zaprzeczania-wszystkich którzy sądzą inaczej niż ty (bo przeciez nie tylko tutaj i teraz) posądzasz o wszelakie braki.

Faktycznie jak sam piszesz "pojemnosc i mozliwosci mózgu są nieograniczone".

---------- Post dodany o godzinie 18:22 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:31 ----------

Panowie ciekawa też ta druga tabela - ogólny wynik na sprzedazy aut w europie to -4,9 % r/r a jednocześnie wspomniany wcześniej spadek sprzedaży AR to -0,4% r/r. Widać jej udział w rynku rośnie a julka w tym to 36% sprzedaży.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 23-01-2011 o 18:29

Kowalski
    Gość

Domyślnie

Nie rozróżniasz podstawowych pojęć ekono (bo do wysublimowanej księgowosci im daleko) które wg ciebie są bredzeniem, chcąc uzasadnić bzdurne teorie powołujesz się na wyniki nie znając ich szczególowych składowych.
    .
    Jakie bzdurne teorie?

I jeszcze: Metan: "Czy koszty pracy w przypadku 159 są inne?
    Czy koszt utrzymania linii, są akurat dla tego modelu wyjątkowo niskie?? "

Znasz jakiekolwiek liczby dotyczące kosztów pracy przy modelu 159 i przy innych modelach? Czy znasz koszty utrzymania linii przy modelu 159 i przy innych modelach? Czy róznią się one od siebie? czy są takie same?

Odpowiem ci: nie znasz. Nie masz zadnych danych, na żadne z tych pytan nie odpowiesz. Po co więc powołujesz te cytaty na własną korzyść? Co one mają udowodnić?

Moze Sokratesa? "Wiem, że nic nie wiem"?

---------- Post dodany o godzinie 19:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:56 ----------

Panowie ciekawa też ta druga tabela - ogólny wynik na sprzedazy aut w europie to -4,9 % r/r a jednocześnie wspomniany wcześniej spadek sprzedaży AR to -0,4% r/r. Widać jej udział w rynku rośnie a julka w tym to 36% sprzedaży.
    udział w rynku rośnie? żeby oceniać wzrost lub spadek udziału w rynku, trzeba rozpatrywać dane z większego przedziału czasowego, a nie dane jednoroczne. To nonsens oczywisty. Wejscie do sprzedaży całkiem nowego modelu z reguły wpływa na skokowy wzrost sprzedaży, szczególnie, jesli poprzednik był już "opatrzony i zgrany", następcy oczekiwano od dawna, a firma dodatkowo wsparła debiut kosztowną i potężną akcją promocyjną.
    Dodasz coś od siebie? Nie? To ja ci dodam: prześledź wskaźniki sprzedaży modelu 147 w ostatnich trzech latach produkcji, zobaczysz dramatyczny spadek, w ostatnim roku to już były liczby znikome.
    Trudno, żeby rynek zareagował inaczej, niż wzrostem, na pojawienie się nowego modelu, jako następcy.
    Udział w rynku jednorazowy nieco wzrósł. Nie można jednak pisać , ze "rośnie" bo sugeruje to długotrwałą ciągłą tendencję. A tego nie wiesz, więc wysnułeś wniosek pozbawiony podstaw.

Skoro już o ekonomii mówimy.
    Ostatnio edytowane przez Kowalski ; 23-01-2011 o 18:59