właśnie nie wymieniłem ale podobno jest on niedawno zmieniany <---- wymienię go w przyszłym tygodniu a orientuje się ktoś ile takie coś może kosztować i czy ten filtr jest jakiś uniwersalny do AR156 czy trzeba jakiś konkretny model i symbolNapisał grzelutek
myślę że tutaj może być "pies pogrzebany" i muszę to sprawdzić, tylko czy aby się dostać do tej grodzi na środku muszę wymontować fotel pasażera??Napisał bizon2007
właśnie podczas tego jak sprawdzałem to zauważyłem że mokre jest centralnie w okolicy wycieraczki ta wilgoć jak by się "rozchodziła" na resztę wykładziny w samochodzie, nie jest mokre z samego przodu i jest tam sucho powiedział bym że nawet bardziej niż po stronie kierowcy.Napisał Korczu
te odpływy też sprawdzę.
u mnie też parują chcecie zobaczyć to mogę kogoś (a nawet Was wszystkich) zaprosić na przejażdżkę to zobaczycie co to sauna parowa w samochodzieNapisał bosniak_sg
![]()
![]()
to raczej odpada bop wykładzina z przodu jest sucha a jak macałem tam wszystko wyżej to też wszystko było suche...Napisał grzelutek
to odpada, dałbym sobie rękę uciąć że z powodzi to samochód na pewno nie jest...Napisał szamacz
a gdzie jest ten skraplacz i gdzie są te odpływy z podszybia, jak widać to po zdemontowaniu tej plastikowej osłony to ok ale jak jakoś schowane to w jakiej "okolicy" tego szukać??Napisał Siekier
ja też tak na początku chciałem zrobić ale podczas 4 godzin jazdy i hulania dmuchawy na temp max i obroty max. to odparowała mi przednia szyba i to do połowy a z reszty szyb musiałem po ścieraniu wody 6 razy wykręcić taką w miarę chłonną i dużą szmatkęNapisał Siekier
![]()
myślę że niewiele poniżej 0,5l wody po wykręceniu szmatki by się nazbierało![]()
Tu chyba masz 100% rację bo jak nie byłem świadomy problemu to raz wsiadłem do samochodu nieco zdyszany bo kawałek biegłem, na polu padał deszcz i po 30 sekundach tak zaparowało że nie byłem w stanie nic dojrzeć przez tylną szybę i ratowało mnie tylko cofanie do lusterek.Napisał Siekier
Mam nadzieję iż nie będzie aż tak tragicznie i okaże się że to wężyk od klimy, ale w sobotę 25.XI się tym zajmę. Przeglądnę wszystko i napiszę co zrobiłem i jaka była przyczyna takiego stanu rzeczy - o ile uda mi się ją znaleźćNapisał Paweł156
tym czasem pozdrawiam wszystkich serdecznie dziękuję za cenne i bardzo pomocne rady.
Byłbym wdzięczny za odpowiedzi na moje pytania jeszcze w tym poście.