Strona 17 z 44 PierwszyPierwszy ... 789101112131415161718192021222324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 437

Temat: www.cinsoft.pl

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

No mi w sumie robili to 5 dni ale się nie spieszyłem, miałem jeszcze wydech do tego.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

KULI-szczeze powiedziawszy to nie wiem co oni mogą tam robić przez 1,5 tygodnia,ale tak mi powiedział tuner,raczej nie kłamał.Na rdzeń nissensa potrzebują 4 dni i to jest dlamnie max czasu jaki mogę na to poświęcić i sobie zaplanować.

Kolin-może faktycznie chinol nie byłby złą opcja,nawet podejrzewam ,że również dobrą.Ja stosuję zasadę,że tylko bogatego stać na podwójny koszt,a tego chciałbym uniknąć gdy zawita bigturbo ( odnośnie IC ).Poza tym jestem zwolennikiem nowych rozwiązań i trzeba próbować innych dróg.Gdyby każdy szedł przetartym szlakiem,to wszyscy by jeździli ARl na wtryskach 230 i bigturbo z GT22V z mercedesa ML lub e klasy 2,7 cdi.Ktoś kiedyś musiał odważyć się i spróbować zrobić program w JTD,dzięki czemu ta jednostka ma bardzo dobrą opinię w świecie tuningu diesla.Może troszke przesadzam,ale chcę spróbować czegoś innego niż inni.

Swoją drogą,jak robi się szum przy wkładaniu coolera innego niż chinol,to ja nie wiem co to będzie jak przyjdzie zakładać bigturbo GTB2056v ze 159 2,4 hehe.Od razu krzyżyk na auto .

Peace panowie.

stawsz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    KULI-szczeze powiedziawszy to nie wiem co oni mogą tam robić przez 1,5 tygodnia,ale tak mi powiedział tuner,raczej nie kłamał.Na rdzeń nissensa potrzebują 4 dni i to jest dlamnie max czasu jaki mogę na to poświęcić i sobie zaplanować.

Kolin-może faktycznie chinol nie byłby złą opcja,nawet podejrzewam ,że również dobrą.Ja stosuję zasadę,że tylko bogatego stać na podwójny koszt,a tego chciałbym uniknąć gdy zawita bigturbo ( odnośnie IC ).Poza tym jestem zwolennikiem nowych rozwiązań i trzeba próbować innych dróg.Gdyby każdy szedł przetartym szlakiem,to wszyscy by jeździli ARl na wtryskach 230 i bigturbo z GT22V z mercedesa ML lub e klasy 2,7 cdi.Ktoś kiedyś musiał odważyć się i spróbować zrobić program w JTD,dzięki czemu ta jednostka ma bardzo dobrą opinię w świecie tuningu diesla.Może troszke przesadzam,ale chcę spróbować czegoś innego niż inni.

Swoją drogą,jak robi się szum przy wkładaniu coolera innego niż chinol,to ja nie wiem co to będzie jak przyjdzie zakładać bigturbo GTB2056v ze 159 2,4 hehe.Od razu krzyżyk na auto .

Peace panowie.

Rogal mi mówił ze to tak długo trwa poniewaz on zamawia sam rdzeń a resztę musi wyrezać i dopasowac a wiesz jaki u nich przemiał jest - nie ma takiego dnia zeby mógł poświecic sie 1 autu od rana do wieczora nie mówiąc juz o 3 czy 4 dniach - wiec te 1,5 tyg to taki realny termin abys móg odebrać auto

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar KULI
    Mieszka w
    ZABRZE
    Auto
    2.4 JTD 215Km/458Nm by CINEK

Domyślnie

ok no rzeźby trochę jest żeby to ogarnąć

rybakmj zrobisz na rdzeniu nissensa, będziemy mieć fajne porównanie
    To czekamy na mody

POzdrawiam KULI

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

Dokładnie stawsz,jest tam zapierdziel,co nie znaczy ,że robi na odwal,stąd długi czas oczekiwania i wybór nissensa.Zobaczymy z czasem,czy kasa nie wyrzucona .

KULI- w połowie lutego pokażę wykres ( mam nadzieję).

stawsz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Dokładnie stawsz,jest tam zapierdziel,co nie znaczy ,że robi na odwal,stąd długi czas oczekiwania i wybór nissensa.Zobaczymy z czasem,czy kasa nie wyrzucona .

KULI- w połowie lutego pokażę wykres ( mam nadzieję).
    sam jestem ciekawy ile ci dmuchnie- ja raczej jesli bede zakładać to założe chinczyka i pojade tylko na remap myśle ze mi starczy tymbardziej ze teraz juz jest zabawa - na 3 jedzie bez problemu 130 KM/H bez kitu

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

Doładowanie ,z tego co rozmawiałem z nim w piątek,ma być na 1,6 bar i zobaczymy jak auto będzie się zachowywalo.Liczę na wynik zdrowego ARL po mocnym wirusie,ale nie ma co wychodzić przed orkiestrę.

2,4 na virusie spokojnie możesz ciągnąć powyżej 4000obr ,stąd na 3 da rade jechać do 130. Bigturbo to bigturbo.Mówie ci wywalaj kata,potem cooler i jest kozak.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 25-01-2011 o 14:53

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar KULI
    Mieszka w
    ZABRZE
    Auto
    2.4 JTD 215Km/458Nm by CINEK

Domyślnie

ja na wiosne wywale kata i będzie tylko ostatni

POzdrawiam KULI

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał KULI Zobacz post
    ja na wiosne wywale kata i będzie tylko ostatni

POzdrawiam KULI

E tam będziesz się rozdrabniał.Wywalaj od razu oba .Dźwięk bedzie przyjemniejszy i dół się poprawi.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

Rybka chodziło o to chyba tylko że najpierw zachwalasz IC z chłodnicy że jest naj naj po czym Krajcok napisał coś o rdzeniach Nissensa to już nagle Nissens się pojawił. Co do ARL to nie ma się co tak podniecać bo fakt jest jeden masa auta się liczy a nie cyferki.