No mi w sumie robili to 5 dni ale się nie spieszyłem, miałem jeszcze wydech do tego.
No mi w sumie robili to 5 dni ale się nie spieszyłem, miałem jeszcze wydech do tego.
KULI-szczeze powiedziawszy to nie wiem co oni mogą tam robić przez 1,5 tygodnia,ale tak mi powiedział tuner,raczej nie kłamał.Na rdzeń nissensa potrzebują 4 dni i to jest dlamnie max czasu jaki mogę na to poświęcić i sobie zaplanować.
Kolin-może faktycznie chinol nie byłby złą opcja,nawet podejrzewam ,że również dobrą.Ja stosuję zasadę,że tylko bogatego stać na podwójny koszt,a tego chciałbym uniknąć gdy zawita bigturbo ( odnośnie IC ).Poza tym jestem zwolennikiem nowych rozwiązań i trzeba próbować innych dróg.Gdyby każdy szedł przetartym szlakiem,to wszyscy by jeździli ARl na wtryskach 230 i bigturbo z GT22V z mercedesa ML lub e klasy 2,7 cdi.Ktoś kiedyś musiał odważyć się i spróbować zrobić program w JTD,dzięki czemu ta jednostka ma bardzo dobrą opinię w świecie tuningu diesla.Może troszke przesadzam,ale chcę spróbować czegoś innego niż inni.
Swoją drogą,jak robi się szum przy wkładaniu coolera innego niż chinol,to ja nie wiem co to będzie jak przyjdzie zakładać bigturbo GTB2056v ze 159 2,4 hehe.Od razu krzyżyk na auto.
Peace panowie.
Rogal mi mówił ze to tak długo trwa poniewaz on zamawia sam rdzeń a resztę musi wyrezać i dopasowac a wiesz jaki u nich przemiał jest - nie ma takiego dnia zeby mógł poświecic sie 1 autu od rana do wieczora nie mówiąc juz o 3 czy 4 dniach- wiec te 1,5 tyg to taki realny termin abys móg odebrać auto
okno rzeźby trochę jest żeby to ogarnąć
rybakmj zrobisz na rdzeniu nissensa, będziemy mieć fajne porównanie
To czekamy na mody
POzdrawiam KULI
Dokładnie stawsz,jest tam zapierdziel,co nie znaczy ,że robi na odwal,stąd długi czas oczekiwania i wybór nissensa.Zobaczymy z czasem,czy kasa nie wyrzucona .
KULI- w połowie lutego pokażę wykres ( mam nadzieję).
Doładowanie ,z tego co rozmawiałem z nim w piątek,ma być na 1,6 bar i zobaczymy jak auto będzie się zachowywalo.Liczę na wynik zdrowego ARL po mocnym wirusie,ale nie ma co wychodzić przed orkiestrę.
2,4 na virusie spokojnie możesz ciągnąć powyżej 4000obr ,stąd na 3 da rade jechać do 130. Bigturbo to bigturbo.Mówie ci wywalaj kata,potem cooler i jest kozak.
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 25-01-2011 o 14:53
ja na wiosne wywale kata i będzie tylko ostatni
POzdrawiam KULI
Rybka chodziło o to chyba tylko że najpierw zachwalasz IC z chłodnicy że jest naj naj po czym Krajcok napisał coś o rdzeniach Nissensa to już nagle Nissens się pojawił. Co do ARL to nie ma się co tak podniecać bo fakt jest jeden masa auta się liczy a nie cyferki.