witam,mam problem z tylnią klapą w 156 SW,mianowicie klapa jest zamknieta, a na panelu swieci sie ze jest otwarta i automatycznie nie moge zamknąc auta z centralnego bo od razu odbija spowrotem.jaka moze byc tego przyczyna?
witam,mam problem z tylnią klapą w 156 SW,mianowicie klapa jest zamknieta, a na panelu swieci sie ze jest otwarta i automatycznie nie moge zamknąc auta z centralnego bo od razu odbija spowrotem.jaka moze byc tego przyczyna?
Przy zamku w klapie (od strony wewnętrznej ) znajduje się micro wyłącznik. Bez rozkręcania widać go. Pewnie nie odbija bo jest zabrudzony lub będzie trzeba go wymienić. Jeśli nie będziesz go mógł znaleźć to zrobię fotki
dokąłdnie, ja miałem to ostatnio u siebie , czyszczeni i popsikanie wd40 i kontaktem nic nie dało musiałem wymienicna nowy , kupiłem w sklepie elektrycznym podobny za 9 zł i założyłem (musiałem tylko w blaszce zrobić dziurkę obok bo rozstawy otworów nie pasowały i przykreciłem na wkręty 20mmx16mm do blachy ) po wymianie wszystko ok a przy okazji wyciszyłem sobie tylną klapę duza ilościa filcujest o wiele ciszej we wnętrzu
potwierdzam, ale u mnie wystarczyło dobrze popsikać i wypłukać wd-40
Podczepię się pod temat.
Mam problem, otóż w mojej alfie 156 SW klapa bagażnika otwiera się za pomocą dźwigni przy siedzeniu kierowcy, ale jak chcę otworzyć klapę za pomocą kluczyka nie ma reakcji. Może macie jakieś pomysły w jaki sposób to naprawić. kluczyk działa bo centralny zamek się otwiera. elektromagnes też działa bo wszystko rozkręciłem i sprawdziłem, że działa. czy jest to kwestia jakichś bezpieczników, czy nadajnika?? POMOCY