Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Zżółknięte reflektory

Użytkownik Rowerzysta Avatar silentbob83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 2000 rok

Domyślnie

Cytat Napisał Darell Zobacz post
    pewnie trzeba pastą dla palaczy
    no to właśnie taką śmignąłem nawet dwoma rodzajami dla pewności

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał silentbob83 Zobacz post
    no to właśnie taką śmignąłem nawet dwoma rodzajami dla pewności
    Mój kolega polerował szkiełka od zegarków takimi najtańszymi pastami z kiosku i były najlepsze.

A jakich ty konkretnie użyłeś, napisz czy były efekty i czy masz fotki "przed i po"?

Znaczy się przed widziałem to wrzuć po, albo wpadnij w końcu na jakiegoś spota Hehe, piszę tak, jak ja byłbym starym bywalcem;0 Ale postaram się poprawić
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał JFC Zobacz post
    Ragazze e ragazzi właśnie uskuteczniłem czyszczenie reflektorów w moim 11 letnim bolidzie i mam taką minę.
    Już piszę w czym rzecz....kilka dni temu kolega z pracy kupił Leganzę (są różne kółka zainteresowań) i od razu stał się celem docinków, że lepiej jak do domu pojedzie tyłem, bo mu wsteczny jaśniej świeci niż zżółknięte reflektory. Akurat się trafił przedstawiciel firmy Motip i jak usłyszał to powiedział, że coś mu sprzeda....żarty się skończyły na drugi dzień, reflektorki białe, śliczne. Dawaj, mówię coś dostał, postawię piwo, bo moje też nabierają żółci. Z wrażenia i zapędu nie pomyślałem, że trzeba było Wam zdjęcia zrobić. Tak, czy inaczej z czystym sumieniem mogę polecić pastę Mellerud polierpaste kunststoff acrylglas, jak moje reflektory wyglądały na te 11 lat, tak teraz wyglądają najwyżej na 4(teraz widzę, że mam brudne w środku), ręcami i kawałkiem szmatki, bez polerek, papierów ściernych itd. Dał 25 zł. przypuszczam, że w sklepach pewnie będzie około 35-40 zł. ale tuba jest dość duża używając z sensem to pewnie z 10 samochodów by obleciało. Na allegro nie znalazłem, ale w sklepach motoryzacyjnych powinna być, albo można zamówić tam gdzie handlują czymś z Motipa.
    http://www.motipdupli.pl/?s=nowosci
    Od razu zastrzegam nie mam nic wspólnego z firmą Motip, to, że piszę o tej paście, to tylko dla dobra ogółu szczęśliwych posiadaczy plastikowych szybek w reflektorach.
    (można tym czyścić szybki kasków, ekraniki komórek itd.)
    Leganza to całkiem fajne auto, kiedyś miałem, z tym że jak w przypadku Alf wszystko zależy od tego jaką wersje mamy, kliknij to http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._zmianach.html i zobacz moją poprzedniczkę Alfy czyli Leganze

Użytkownik Rowerzysta Avatar silentbob83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 2000 rok

Domyślnie

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    Mój kolega polerował szkiełka od zegarków takimi najtańszymi pastami z kiosku i były najlepsze.

A jakich ty konkretnie użyłeś, napisz czy były efekty i czy masz fotki "przed i po"?

Znaczy się przed widziałem to wrzuć po, albo wpadnij w końcu na jakiegoś spota Hehe, piszę tak, jak ja byłbym starym bywalcem;0 Ale postaram się poprawić
    Siema Użyłem Clinomyn (czy jak się to tam pisze) dla palaczy i Blanx bo clinomyn się kończył. Fotek przed i po nie mam, bo to był spontan i nie spodziewałem się specjalnie efektów A rezultaty są takie jak pisałem: reflektor troszkę mniej matowy (tak jakby udało się wyczyścić osad, który się uzbierał i normalnymi środkami nie chciał się doczyścić) i teraz dobrze widać, że reflektor jest ufajdany/matowy od środka. Powłoka na zewnątrz jest bardzo gładka teraz. Wydaje mi się, że jeżeli ktoś ma delikatnie zmatowiałe reflektory albo z dużym osadem, to pasta da całkiem znośny efekt (szczególnie jak ktoś dysponuje polerką, ja śmigałem szmatką) ale nie należy spodziewać się klaru
    Odezwę się jak będę odwiedzał WPR to sam rzucisz okiem