Witam wszystkich. W dniu wczorajszym moja Bella nie odpaliła. Krótko opiszę co się dzieje. Zacznę od tego, że silnik 1,9 JTD 110km 8v. Autko jak przekręcę kluczyk to kręci lecz nie odpala. Nie podłączałem jej jeszcze pod kompa bo chwilowo nie mam czasu ale to zrobie. Wcześniej były przypadki, że też nie mogłem odpalić i kilka razy musiałem ją kręcić i za którymś razem odpaliła. Sprawdziłem jedynie czy paliwo dochodzi do filtra i okazało się, że jest sucho czyli zonk. Moje pytanie: jeśli paliwo nie dochodzi do filtra to znaczy, że pompa paliwa w zbiorniku ma usterkę? Samochód jak chodził to nawet nie kaszlnął ani nie było innych dziwnych zachowań. Powiedzcie mi Koledzy czy może to być też wina jakiejś awarii przekaźnka albo czegoś innego. Dodam tylko jeszcze że panel z przekaźnikami pod maską miałem cały czas bez tej przykrywki i trochę syfu się na tym uzbierało. Jak zdjagnozować uszkodzony przekaźnik i jak znaleźć ten co jest odpowiedzialny za fuel pump. Pytam dlatego bo kupiłem pokrywkę na te przekaźniki i za cholerę opis na niej nie odpowiada stanowi faktycznemu rozmieszczenia ich u mnie w aucie.