Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
ja kupiłem w ASO, cen nie pamiętam już, ale górne coś około 170zł/szt, reszty nie pamiętam totalnie po ile tam wołali, łączniki coś ok 70zł sztuka
a tak w ogóle widzę w temacie że tylko te oryginały co były w samochodzie są najlepsze, ale nikt nie zauważa że wahacz po regeneracji, wymienianych elementów tak czy siak oryginalnych już mieć nie będziepotem się okaże że co 10tyś będziesz latał wymieniać te tuleje na nowe
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 29-09-2010 o 20:00
a czy ktos z was regenerowal sworznie dolnych wahaczy???
i jakie efekty?
Ja regenerowałem - na razie 43 tys. km głównie po wrocławskich dziurach i żyją.
Daj namiar.Ile zapłaciłeś?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
ok dzieki, czyli jest to wykonalne i dziala, bo ja po paru firmach dzwonilem i pytali czy jest galka z dolu zaprasowana(ta miseczka) czy caly odlew.
bo podejrzewam ze jak caly odlew jest to nie da rady.
i tez prosze podaj cene gdybys mogl zebym wiedzial orientacyjnie ile to ma kosztowac.
Robiłem 5 lat temu w Mirkowie pod Wrocławiem - po 150 zł /szt. Wahacze dostarczyłem wymontowane do warsztatu i po regeneracji sam je zamontowałem - nie wiem ile by dziś taka usługa kosztowała, ale pewnie podobnie.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 14-11-2010 o 11:23
rozumiem ze tu podajesz tylko koszt regeneracji samego sworznia?
jesli 5 lat temu to widze ze robota wykonana byla dobrze!
Tak - regenerowałem tylko sworznie bo tuleje były dobre - wtedy przebieg miałem 69 tys. km.
Ja mało jeżdżę i tak, jak wcześniej pisałem przez 5 lat przejechałem na tych whaczach 43 tys. km, z tego ok. 80% po mieście.
udało się zdobyć namiary? bo może to to samo co jaworze http://www.mechanika.go3.pl
a propos - ile kosztowała regenracja w jaworzu?
rd