Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: skradziony panel radia sony!!w ASO!!

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie

Wiesz nigdy bym się nie spodziewał, że takie coś robią, że chowają by nie wsiąkło bo nie ręczą za pracownika, no do głowy by nie przyszło, tak teraz to pochwalam ale przy oddaniu kluczyków powinne być zwrócone rzeczy właściciela samochodu, a jeśli byłbym w mieście pierwszy i ostatni raz ide na kawe bo naprawa trwa powyżej 4 godzin i co wracam nie zastanawiam się czy czegoś nie ma, płace i jade dalej tak? a potem co? tak wyśle panu na wskazany adres... tak!1.płatność za usługę 2. zwrot kluczyków 3.zwrot rzeczy wartościowych!! ciekawe gdybym się nie upomniał??

---------- Post dodany o godzinie 20:52 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:43 ----------

w prawdzie i jest głupio więc przepraszam jeśli kogoś uraziłem ale co do wątku wyżej to jestem stanowczy po takiej sytuacji!!
    a najwidoczniej właściciel ma głowe na karku!!wie co robi bo kto wie co się może przytrafić, a ja w życiu nie pomyślałbym że takie coś jest możliwe. No choćby pracujesz jako mechanik pare dobrych lat i co masz okazje laptop leży Ty go zawijasz, i co? ryzykujesz tym prace dla siebie, papiery do dupy i w ogóle a wiadomo że 30 mechaników nie robiło auta tylko Ty go przejmujesz, no tak? więc jako ja osoba postronna nie mająca pojęcia o regułach tych będących może podstawą działania w np ASO nie mogłem osądzać o takie coś, gdzie byłem pewny, że odberając samochód z tamtąd już nie miałem swych rzeczy wartościowych?? chyba dużo ludzi mogło by tak postąpić, dobrze że do was napisałem, no a od czego ma sie alfaholików DZIEKI!!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Wybacz, że to napiszę, ale pewnie teraz Ci trochę głupio. Psioczyłeś na serwis, podejrzewałeś mechanika, a tu taka niespodziewajka
    Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Jednak są jeszcze uczciwi ludzie na tym świecie.
    Dzisiaj rano około godziny 6.30 kupowałem na stacji BP kawę i jakiś napój. Wziąłem też rękawice robocze (za 1.80zł), ale jakoś tak się zakręciłem, że za nie nie zapłaciłem, a sprzedawca też nie zauważył. Po kilku godzinach wyciągając z kieszeni te rękwice przypomniałem sobie, że przecież za nie nie zapłaciłem... Popołudniu wracając tą samą drogą zatrzymałem się na tej samej stacji i przepraszając zapłaciłem za te rękawice. Wiem, że niewielu by tak postąpiło - niestety taki jest ten Świat, ale kiedy sprzedawca się uśmiechnął i powiedział "dziękuję za szczerość" to było bardzo miłe uczucie...
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Powiem, że cieszy mnie fakt że nie tylko ja taki jestem . Im nas więcej tym lepiej. A to wystarczy wyobrazić siebie w odwrotnej sytuacji i jakakolwiek chęć zarobienia czy przycwaniaczenia odchodzi. Ludzie powinni innych traktować tak jak sami by chcieli być traktowani.
    Fajnie, że są jeszcze tacy ludzie jak Ty alces.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar KornelPL
    Mieszka w
    Stalowa Wola/Nisko
    Auto
    AR 156 1.8 TS 140KM 2001/2002 - była. 159 2.2 JTS - jest.

Domyślnie

Wybacz, że to napiszę, ale pewnie teraz Ci trochę głupio. Psioczyłeś na serwis, podejrzewałeś mechanika, a tu taka niespodziewajka
    Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Jednak są jeszcze uczciwi ludzie na tym świecie.
    Dzisiaj rano około godziny 6.30 kupowałem na stacji BP kawę i jakiś napój. Wziąłem też rękawice robocze (za 1.80zł), ale jakoś tak się zakręciłem, że za nie nie zapłaciłem, a sprzedawca też nie zauważył. Po kilku godzinach wyciągając z kieszeni te rękwice przypomniałem sobie, że przecież za nie nie zapłaciłem... Popołudniu wracając tą samą drogą zatrzymałem się na tej samej stacji i przepraszając zapłaciłem za te rękawice. Wiem, że niewielu by tak postąpiło - niestety taki jest ten Świat, ale kiedy sprzedawca się uśmiechnął i powiedział "dziękuję za szczerość" to było bardzo miłe uczucie...
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    To sluchaj na jaka uczciwosc natrafil chlopak kolezanki. Ma seata toledo II i ktos mu pol auta przerysowal na parkingu manewrujac wlasna fura. I... zostawila na siebie namiary ! napisal cos "panie, ja zarysowalem auto bardzo sie mi spieszy moj nr tel...'. I to nie byla sciema !!! koles normalnie z ubezpieczenia pokryl mu strate.
    Alfa Romeo 159 sedan, 2.2 JTS 185KM, 2005, Argento

Czarny dym - prawdopodobnie padła turbosprężarka/ leją wtryski
    Niebieski dym - umarły uszczelniacze lub pierścienie
    Biały dym - Konklawe wybrało nowego Papieża

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Nawiązując do mojej 1 wypowiedzi, spytałem, pracowników się obawiacie?. Nie, innych właścicieli samochodów którzy także u nas serwisują. Jak to mówią okazja czyni złodzieja, dobrze że myślą żeby tych okazji nie było. Fajnie że wszystko dobrze się skończyło.

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

No jeżeli chodzi o zabieranie rzeczy do depozytu przez właściciela warsztatu, to np w moim zaprzyjaźnionym warsztacie właściciel osobiście zabiera panel i inne przedmioty wartościowe które zamyka w szafie.
    I też właśnie nie z obawy przed pracownikami, ale przed innymi klientami, którzy lubią sobie pozaglądać do innych aut.

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Pozdrawiam.
    - Rafał
    Miałem podobną sytuacje w markecie. Chodziłem robiłem zakupy bez koszyka i plyn do mycia włosów schowalem sobie do kieszeni myślac, że wyjmę go przy kasie bo miałem ręce pełne maneli. Przychodze do kasy, położyłem towary, zaplaciłem. Pomyslałem sobie: kuźwa coś mało zapłaciłem. Analizuje paragon, a tu Pani nie policzyła szamponu do włosów. A dlaczego? Bo miałem go w kieszeni . No to posłusznie wszedlem z powrotem na hale i znowu do kolejki

Ktoś mówił olej to, ale mówie że jeszcze mnie na szampon stać

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

W aso zawsze przed zostawieniem samochodu powinien być spisany protokul przez pracownika serwisu razem z właścicielem pojazdu.
    Powinny być zawarte wszystkie informacje co zostaje w aucie np. klucze, gasnica, apteczka itp. i uszkodzenia typu: rysy, wgnioty itp.
    Ja przynajmniej zawsze przed zostawieniem auta takie coś podpisuję.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Płyn do mycia włosów, fajnie zabrzmiało jak dla mnie, mechaniczną duszę masz, tak samo często mówię (myślę).

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Cytat Napisał dance1 Zobacz post
    Płyn do mycia włosów, fajnie zabrzmiało jak dla mnie, mechaniczną duszę masz, tak samo często mówię (myślę).
    Hahaha jak to pisalem to jakoś naturalnie to brzmiało. Ale faktycznie płyn do mycia wlosów lol