Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: [156] wysprzęglik czy pompa??

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    near zamość
    Auto
    156 1,8 ts 98

Domyślnie [156] wysprzęglik czy pompa??

witam!!
    Mam problem z zapadającym się sprzęgłem. Mechanikiem nie jestem więc niewiem co wymienić?
    więc miałem stary płyn,
    1.został wymieniony na nowy
    2. układ odpowietrzany już pare razy
    3. płynu nie ubywa więc wyciek nie wchodzi w grę
    Proszę o pomoc co jest do wymiany bo niechce wymieniać na darmo zwłaszcza ze np: wysprzęglik(podopbno jakby sie zepsuł to byłby wyciek własnie z niego ) znajduje się w skrzyni.
    Odpowietrzam układ wszystko jest super przez jakies 2 tyg, problem powraca, układ znowu odpowietrzam problem znowu wraca po ok 2 tyg.

RAFALPD7
    Gość

Domyślnie

U mnie przy boxerze wpadał przy zepsutym siłowniku(guma się popruła a potem siadł wysprzęglik) fakt płyn ubywał.Ale jak nie ubywa to pompa bo jak płyn "minie"tłok to wraca do zbiornika.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    near zamość
    Auto
    156 1,8 ts 98

Domyślnie

niechce zakładac nowego tematu, ale pojawił sie teraz wyciek płynu na wysprzęgliku ale dalej nie jestem pewny czy to aby napewno wysprzęglik padł, ponieważ w mojej wersji jest na wierzchu skrzyni tylko odpowietrznik oraz doprowadzenie płynu do niego, reszta tego ustrojstwa jest ukryta pod obudową skrzyni. Pojawił sie wyciek ale cała skrzynia jest mokra na górze. Wydaje mio sie gdyby padł wysprzęglik to płyn poszedłby do środka skrzyni i wypłyną na samym dole a nie waliło górą. Może to te gumki na przewodzie ale niewim jakie kupić te co mam założone mają luz i wydaje mi sie ze powinny być trochę mniejsze

RAFALPD7
    Gość

Domyślnie

To opatrz przewód i odpowietrznik jak wszystko si to wtedy tylko wymiana całości.Bo raczej innej możliwości nie ma , wykluczając zjawiska paranormalne .Z resztą nie jest to zbyt drogi element.

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

moim zdaniem jesli poszedł by wysprzeglik to płyn dostał by sie na sprzegło , wiec moze wezykiem puszcza a wysprzeglik wymienisz jak zdejmiesz skrzynie cena ze 250 plus robota 200 plus u mnie jeszcze sprzegło razem 1150

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    near zamość
    Auto
    156 1,8 ts 98

Domyślnie

właśnie mniejszy byłby problem jakby ustrojstwo bylo na wierzchu, a tu skrzynie trzeba wyciagać, i w sumie jak juz bym to robil to odrazu sprzegło wymienic bo po co placic później znowu za wyjecie. Przyjżę sie temu przewodowi

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Przemyśl
    Auto
    Alfa romeo 156 2.0 Ts 98 r

Domyślnie

Miałem ten sam problem, plyn nie ubywal ale powodem zapowietrzania sie sprzegla byl wysprzeglik. Jednak na poczatek radze sprawdzic szczelnosc wszystkich przewodow, wyciagnac pompke i sprawdzic czy nie zapowietrza. Jezeli wszystko bedzie ok to tylko wysprzeglik. Kupilem wysprzeglik na allegro cena 250 zl, wymiana 200 zł, jest koniecznosc sciagania skrzyni biegow bo konstruktorzy sie nie popisali i wysprzeglik jest w srodku, gdyby byl na wierzchu kazdy poradzilby sobie z jego wymiana a tak skrzynie sciagac to nie kazdemu na reke