Haha, i lokomotywy serii EU07.![]()
Haha, i lokomotywy serii EU07.![]()
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Alfa może być jak najbardziej autem dla studenta. Ważne żeby kupić zadbany egzemplarz, a przed zakupem go sprawdzić żeby nie utopić pieniędzy. Fakt faktem, ceny niektórzych części mogą przyprawić o ból głowy, ale później Ci się Niunia za wszystko odwdzięczy![]()
jak najbardziej, jeśli kupi się bardzo zadbany egzeplarz
trzeba pamiętać, że jeśli kupujemy JTD w każdej chwili może czekać na regeneracja/wymiana turbo (500-1200 zł), zawieszenie - kolejny wydatek (zapewne kolega miałby dużo jeździć po mieście), termostat (dość częsty przypadek w używ. autach- kolejne 250 zł) itd...włączając to czasami dziwne usterki, które może nie kosztują dużo, ale dla studenta każdy grosz ważny
niemniej, kupno auta to kolejne miesięczne obciążenie dla naszej kieszyni i czasami rezygnacja z innych przyjemności ale i również przyjemność oraz poczucie niezależności (komunikacja miejsca itd)
dysponując miesięcznie kwotą 600 zł na samo auto trzeba byłoby się poważnie zastanowić...
ja poleciłbym Ci coś małego w benzynie![]()
Taka moja rada.
Podczas poszukiwań nie należy kierować się zasada, że do konkretnej kwoty jak najnowszy rocznik, a jak najlepszy stan. Rocznik nie zawsze powinien być kryterium branym pod uwagę w autach z okolic wieku 10 lat.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Na studiach śmigałem AR 33 1,4BX + LPG (never ever), pracowałem i zarobki nie przekraczały 1000 zł i dawałem rade, później 156 2.0TS i nie było lekko ale i kasy trochę więcej, przyszedł czas na Vkę w 166 i dużego boxera w 145 i teraz jestem szczęśliwy
Jakbym miał jeszcze raz wybierać to na pierwsze auto brałbym dobrą 33 lub 145 w Bx, a jakbym miał większy budżet 147 albo 156 w jtd-ku, paliwo to pikuś ale jak szlag trafi turbinkę, czy zawiecha to można popłynąć nie mają choć skromnego zaplecza finansowego, wg mnie najważniejsze to kupować auto z pewnego źródła, student z jego portfelem nie ma miejsca na ryzyko i adrenalinke związaną z zakupem auta sercem a nie rozumem.
pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Etam się szykuję - za jakieś 1,5 roku najwcześniej![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
A pytanie zasadnicze brzmi.
Ile zamierzasz wydac tysięcy na tę zadbaną Alfę, która była używana przez dziadka (tuba basowa czy instalacja pod wzmacniacze oznacza, iż dziadek ten lubił słuchac muzykę poważną w drodze do kościoła i z powrotem).