Witam!Działa mi tylko jeden spryskiwacz po stronie pasażera.Z tego od kierowcy nic prawie nie leci przepychałem igła i nic nie pomogło.W czym problem???
Witam!Działa mi tylko jeden spryskiwacz po stronie pasażera.Z tego od kierowcy nic prawie nie leci przepychałem igła i nic nie pomogło.W czym problem???
Rozdzielacz. Kup zwykły rozdzielacz (taki mały czarny trojkącik pod maską) ,pasuje od każdego modelu Fiat / Alfa / Lancia. Mozesz sam sprawdzić sprawność starego. Wyciągnij go i spróbuj przedmuchać, jeśli uda Ci sie go przedmuchać tzn.,ze jest do wyrzucenia :wink:
Pozdr. Tiga .
Wymontuj trójnik, i ściągnij klapkę - kółeczko z dziurką w środku. Będziesz tam miał kawałek gumki. Wywal ją i zastąp ją kawałkiem rękawiczek chirurgicznych albo prezerwatywą. Pomoże na parę dni.
Do wymiany masz plastikowy trójnik rozdzielający płyn na dwie strony - pasażera i kierowcy.Znajduje się on na podszybiu.Musisz zdemontować plastikowe osłony podszybia i go wymienić na nowy.Też tak miałem w mojej Belli.Wymieniłem i pomogło.![]()
A Twoja jaka,bo nic nie pisze. :?:
Moja Alfa to 146 1.4 TS dzieki
Mozecie dokladnie napisac gdzie jest ten trójnik kiepski ze mnie mechanik
moze rowniez byc schowany za wygluszeniami (gabka po lewej pasazeraz zaraz kolo zawiasu maski )
Spróbuj nie pisać posta jednego za drugim.Zawsze możesz kliknąć "Edytuj" i coś dopisać do posta napisanego wcześniej.![]()
Jeżeli chodzi o trójnik to musisz zdjąć plastikowe osłony,które są na podszybiu.Wcześniej musisz ściągnąć ramiona wycieraczek lub ustawić je w pionie.Plastiki są przykręcone paroma śrubkami.Potem delikatnie odciągaj uważając na plastikowe zaczepy.
Pod tymi osłonami są przypięte gumowe rurki rozprowadzające płyn do spryskiwaczy.I tam na łączeniu tych rurek jest ten trójnik mocowany na wcisk.
Uff,chyba tyle. :mrgreen:
Grzelutek piszesz o 155 chyba bo w 146 trójnik jest schowany za wygłuszeniem na podszybiu po stronie pasażera. Jasko napisz jaki masz model.
Tak o 155,ale plastiki i tak musi ściągnąć,a potem po rurce trafić do trójnika.ops: