Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Jak odpala wasza Alfa.

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

Nowy akumulator niczego nie gwarantuje.Podjedź do jakiegokolwiek zakładu elektrotechnicznego i zmierz jakie masz ładowanie oraz napięcie akumulatora pod obciążeniem.
    Możliwe zę pada Ci alternator i ładuje aku na tyle by nie padł całkowicie , ale za słabo by go naładować do pełna.

Drugą przyczyną moze być rozrusznik. Wyrobione szczotki,albo inne zużycie moze powodować zwiększony pobór, przez co aku nie daje rady obrócić go za pierwszym razem.

Ale to wyjdzie podczas podłączenia pod miernik. Cała zabawa to ok 5 min. Koszt, zależy od warsztatu, ale ok 10,- chyba że będzie miął nadzieję zę będziesz robił u niego to zmierzy za darmo.

Zobaczysz ile prądu daje alternator, i ile pobiera rozrusznik.
    Mozesz sprawdzić jaki jest pobór prądu przy zgaszonym silniku. możliwe że cos Ci kradnie prąd.Np pamięć radia. Niektóre tak mają . I alternator łąduję dobrze, rozrusznik sprawny a coś osłabia aku i juz masz kłopot z rozruchem
    Ostatnio edytowane przez RobertWroc ; 06-02-2011 o 12:32

Użytkownik Ogier Avatar HuskyDogs
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 1.8 TS Sportwagon 2003 ,- AR GT 1.9 JTD 04. ,- Lancia Delta II 1.9TD

Domyślnie

ja miałem ostatnio problem z bendiksem rozrusznika było pryk pryk pryk i dupa blada potem znowu prak pryk i nic za 3 działało w sumie jak chciał po wymianie dotyk

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał RobertWroc Zobacz post
    Nowy akumulator niczego nie gwarantuje.Podjedź do jakiegokolwiek zakładu elektrotechnicznego i zmierz jakie masz ładowanie oraz napięcie akumulatora pod obciążeniem.
    Możliwe zę pada Ci alternator i ładuje aku na tyle by nie padł całkowicie , ale za słabo by go naładować do pełna.

Drugą przyczyną moze być rozrusznik. Wyrobione szczotki,albo inne zużycie moze powodować zwiększony pobór, przez co aku nie daje rady obrócić go za pierwszym razem.

Ale to wyjdzie podczas podłączenia pod miernik. Cała zabawa to ok 5 min. Koszt, zależy od warsztatu, ale ok 10,- chyba że będzie miął nadzieję zę będziesz robił u niego to zmierzy za darmo.

Zobaczysz ile prądu daje alternator, i ile pobiera rozrusznik.
    Mozesz sprawdzić jaki jest pobór prądu przy zgaszonym silniku. możliwe że cos Ci kradnie prąd.Np pamięć radia. Niektóre tak mają . I alternator łąduję dobrze, rozrusznik sprawny a coś osłabia aku i juz masz kłopot z rozruchem
    Mi prąd kradła instalacja alarmu, już się z tym uporałem. Ja polecam kupno multimetru, nawet takiego za 30zł, fajne są multimetry z logotypem ASWO z wbudowanym zabezpieczeniem jeśli przypadkiem się pomylisz przy dokonywaniu pomiaru.