kolego 408 kg/h odczyta alfa diag z dobrej przepływki
w fes-ie odczyta 480 kg/h
ale czy tyle faktycznie tamtędy leci to nie wiem
czyli po przeliczeniu można domniemać, że maksymalna dawka wtrysku będzie wynosić od 35 do 41 mg na skok(zależnie od tego kturą wartość przyjmiemy). oczywiście jeśli ten przepływ powietrza jest równy żeczywistemu.
"""""bennyhill4"""""
Napisz proszę po co są te dane?Jak masz jakiś problem to może bardziej pomożemy.Na tym forum chyba niema osoby która nie miała by problemów z AR ale nikt nie pytał o takie szczegóły.
Chyba ze pytasz z ciekawości
Przepraszam jeśli jestem wścibski![]()
oj kabanow wścipski to nie jesteś. chodzi częściowo o ciekawość. nie mam żadnego problemu. ale swoją drogą jak przy max. obciążeniu weźmie 40mg na skok to w ciągu sekundy silnik spali 8g paliwa czyli 28 kg/h!!! czyż nie wydaje sie to dużo(oczywiście w sensie obrazowym bo wiadomo, że moc sie z powietrza nie bierze) no i to przy max obciąrzeniu nonstop.
a swoją drogą to wyczuwam zdziwienie forumowiczów tak szczegułowym pytaniem.
ja to zawsze byłem dociekliwy
Mam pytanie o czas wtrysku na biegu jałowym w 147 2.0TS (ECU ME7.3.1) Mam auto zasilane lpg i rozjechała mi się mapa czas wtrysku na benzynie około 4.5-5ms (Z tego co czytałem to powinien mieścić sie w 3.5ms ale te dane dotyczą centralki M1.5.5). Wyłączyłem Lpg zrobiłem 180 km po mieście i praktycznie nic się nie zmieniło teraz jest około 4.2-4.5ms. Dodam że przepływka, wszystkie sondy nówki oryginalne.
-Czy kontynuować jazdę na Benzynie?
-Czy może jest różnica w czasie wtrysków między M1.5.5 i ME7.3.1?
-Czy może ktoś z ECU ME7.3.1 sprawdzić na nagrzanym silniku czas wtrysku na biegu jałowym? Z góry dziękuje![]()
Ostatnio edytowane przez Winiar00 ; 05-02-2011 o 20:13
zrób sobie reset parametrów to mapy PB wrócą do normalności i czas wtrysków się zmniejszy
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo