Ja mam w papierach wpisaną pojemność od 1.7 a pozostałe wszystkie dane jak należy od 1.8![]()
Ja mam w papierach wpisaną pojemność od 1.7 a pozostałe wszystkie dane jak należy od 1.8![]()
Ja mam na 5![]()
Moja rada : Jesli masz kare pojazdu i masz tam wpisane 5 osob to idz to tym bardziej zgłoś. To jest ich wina wiec wydaje mi sie ze mozesz odmówić płacenia za nowy dowód (z reszta znając ich to zrobią tylko wpis do dowodu za który zainkasuja 10 pln w znaczkach skarbowych czy tam jakis innych).
Z drugiej strony jesli posiadasz karte pojazdu to zawsze mozesz nosic dodatkowy bagaż w dokumentach , tyle ze strach aby nie zgubic .. :/
Wydaje mi sie ze lepiej zrobic to jak najszybciej .. bo mili panowie w niebieskich samochodzikach czasami lubia spojrzec tam gdzie nie powinni w dokumentach
powodzonka
Mój znajomy ściągał auto z za naszych granic i przy rejestracji otrzymał dowód tymczasowy. Standardowo wydają taki dokument na miesiąc jednak jemu wydali na miesięcy 13!!!
no właśnie problem w tym że karta pojazdu jest tak samo wypełniona na 4 osobyNapisał kozi146
to chyba pozostaje liczyć na szczęście że panowie niebiescy w razie kontroli nie zerkną w to miejsce na dowodzie bo w koncu samochód trochę wiekszy niż maluch i nie powinien wzbudzać podejrzeń że jest w nim za duzo ludzi :roll:
Troche to dziwne. Ja bym się nie martwił. I tak nie woze z tylu wiecej niz 2 osob. Taki komfort dla siedzacych z tylu.![]()
155 i 145 obie zarejestrowane na 5 osób
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.