-
Alfa 145 TD
Witam!
Zdaję sobie sprawę że mało tu jest użytkowników AR 145 TD jednak może jak raz:
Koledzy trzeba mi wiedzieć jak wygląda i czy u Was wogle jest przyśpieszacz na pompie wtryskowej -taki to przyśpiesza zimny silnik do 1250obr.
Moja to wersja prod. na rynek włoski i tego nie ma wcale -chciałbym to dokupić ale nawet nie wiem jak to się nazywa i jak wygląda.
Pomocyyyy!
AR 145 1.9TD -11.1996r.
-
ja mam alfe sprowadzona z włoch i jak odpalam na zimnym silniku to obroty nie przekraczaja 900 obr/min...wiec wnioskuje ze czegos takiego u mnie nie ma....a auto chodzi i dobrze mi pali na zimnym
-
U mnie też nie ma tego ustrojstwa ale nie mam jak narazie żadnych problemów z odpalaniem zimnego silnika
-
-
Coś podobnego już jest więc można tam pisać:
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...-td-vt3129.htm
Tak między nami smolarzami
:mrgreen:
-
witam. mam alfe 145 1,9 TD.
sporo się napisałem onośnie wszystkiego co poruszliście jednak mój brak doswiadczenia na forum mnie przerósł. po prostu w trakcie pisania kilku stronicowej wypowiedzi wylogowało mnie.
nie chce mi się pisac raz jeszcze tego samego ale jesli znajde chwile postaram sie odnieśc do waszych uwag zarówno odnośnie oleju (mobil 1 sie nie nadaje), kopcenia na czaro, drgań podczas ruszania (uszkodzone zawieszenie przeniesienia napędu bądź docisk-sprężyny docisku kompensujące drgania) czy też przyśpieszaczem wtrysku zimnego silnika jak to ktoś nazwał.
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia