To chyba w ASO.
Wywalenie kata w zależności od auta, może pomóc lub nie. Katalizator jest elementem rozprężnym w tłumiku i czasem taki jest pożądany, a czasem nie. Najlepiej sprawdzić to na hamowni, bo są auta, gdzie wywalenie kata daje sporo, a są takie, którym pierniczy charakterystykę. Zawsze można wsadzić kat metalowy o 2 lub 4x większej przepustowości, ale to też lepiej sprawdzić. Ingerencje w wydech na ślepo mogą przynieść więcej szkody niż pożytku.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Kat o ile dobrze pamiętam zabiera w ts 8v ok 5 km. I tak chcę go wywalić ale zamiast niego nie będę wstawiał rury tylko tłumik przelotowy który będzie spełniał funkcję pierwszej komory rozprężnej.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Nie przeżywajcie koledzy tak tych katalizatorów we wszystkich autach w jakich je wywaliłem nic się nie pogorszyło a w przypadku K16 wzrost mocy o 3km i 10 niutków (hamownia).
moim zdaniem to ma sens jak władujesz sobie własnie jakąś puche przelotową, a najlepiej sportowy przelotowy kat![]()
Rafał, pamiętaj że większość autek ma zwykły wydech. Ja opieram swoje domysły na fakcie że w serii jest wydech 4-2-1 więc zapewne cały układ był obliczany, nie spotkałem jeszcze takiego rozwiązania w seryjnym aucie.
hehe 4-2-1 to żadna tam rzadkość zobaczcie w czym to też siedzi
http://allegro.pl/kolektor-wydechowy...399103441.html
nawet lepszy bo blacha a nie odlew
Dorwałem ori cały wydech włoski, jednak te włoskie to pięknie grająwięc poeksperymentuje z katem. Raczej nie spodziewam się spadku mocy/ momentu czy poprzesuwaniu ich wartości max w dziwne zakresy obrotów. Po przebiegu ponad 200kkm to wszystko będzie lepsze od takiego kata.
Przetestuje zobaczymy![]()
No tak, ale ja mówię o serii a nie po modach![]()