Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Alfa 145 TD

jokerssxx
    Gość

Domyślnie Alfa 145 TD

Witam!
    Zdaję sobie sprawę że mało tu jest użytkowników AR 145 TD jednak może jak raz:

Koledzy trzeba mi wiedzieć jak wygląda i czy u Was wogle jest przyśpieszacz na pompie wtryskowej -taki to przyśpiesza zimny silnik do 1250obr.

Moja to wersja prod. na rynek włoski i tego nie ma wcale -chciałbym to dokupić ale nawet nie wiem jak to się nazywa i jak wygląda.

Pomocyyyy!

AR 145 1.9TD -11.1996r.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar frynas
    Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Domyślnie

ja mam alfe sprowadzona z włoch i jak odpalam na zimnym silniku to obroty nie przekraczaja 900 obr/min...wiec wnioskuje ze czegos takiego u mnie nie ma....a auto chodzi i dobrze mi pali na zimnym
    alfa romeao 146 1,9TD

wisiol
    Gość

Domyślnie

U mnie też nie ma tego ustrojstwa ale nie mam jak narazie żadnych problemów z odpalaniem zimnego silnika

outta
    Gość

Domyślnie

witam, no wlasnie malo nas jest tez mam alfike 145 2.0 TD i jak na razie wszystko jest ok! sprowadzilem z belgii 4 miesiace temu wiec wszystko jest sprawne jak na razie i bardzo zadbane, zobaczymy jak bardzo nasze drogi ja zniszcza i polska zima obficie sypana piaskiem z sola !!!!!moze zalozymy wlasny temat o lafie 145?? wiesz, chodzi mi glownie o pomoc w drobnych naprawach, ewentualnie gadka o wrazeniach i tego typu rzeczy, pozdrawiam i zapraszam do mnie, i obejrzenie fotek :wink:

wisiol
    Gość

Domyślnie

Coś podobnego już jest więc można tam pisać:
    http://www.forum.alfaholicy.org/topi...-td-vt3129.htm
    Tak między nami smolarzami :mrgreen:

Zubilewicz
    Gość

Domyślnie

witam. mam alfe 145 1,9 TD.

sporo się napisałem onośnie wszystkiego co poruszliście jednak mój brak doswiadczenia na forum mnie przerósł. po prostu w trakcie pisania kilku stronicowej wypowiedzi wylogowało mnie. nie chce mi się pisac raz jeszcze tego samego ale jesli znajde chwile postaram sie odnieśc do waszych uwag zarówno odnośnie oleju (mobil 1 sie nie nadaje), kopcenia na czaro, drgań podczas ruszania (uszkodzone zawieszenie przeniesienia napędu bądź docisk-sprężyny docisku kompensujące drgania) czy też przyśpieszaczem wtrysku zimnego silnika jak to ktoś nazwał.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia