Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: pomocy!!gaśnie podczas jazdy ar 156 1.9 jtd

duch2619
    Gość

Domyślnie

czekałem czekałem i czekałem.....aż w końcu sam zabrałem auto.nie dosc że nie zrobiony to na dodatek chodzi jeszcze gorzej.........juz miał wymieniac to już tamto..w rezultacie sam nie wiem co on tam zrobił.samochód stał tam cztery tygodnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!i nic nie zrobione .ludzie kto poleca tego "fachowca"może komuś szybko i sprawnie wymienił klocki chamulcowe.....dajcie spokój,totalna porażka

---------- Post dodany o godzinie 22:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:20 ----------

jedzie do aso

duch2619
    Gość

Domyślnie

cztery tygodnie oczekiwania na jakie kolwiek rezultaty i nic!!!!!pana tomasza seligi z lesznowoli nie polecę nikomu.ewentualnie mogę tylko odradzić!!!we wtorek jadę do serwisu na rosoła.,,,cdn.

duch2619
    Gość

Domyślnie

byłem na rosoła -diagnoza 152złote-do wymiany czujnik położenia wału i pompa w baku-wymienione nadal to samo...........brak mi już pomysłów....

---------- Post dodany o godzinie 20:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:44 ----------

w czwartek pojechała do ''pablo garage''ostatnia nadzieja na naprawę -jezeli się nie uda to już sam nie wiem.......cdn

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 2.5 V6 190HP 1999, 159 1.9jtdM 150KM 2006

Domyślnie

Cytat Napisał duch2619 Zobacz post
    byłem na rosoła -diagnoza 152złote-do wymiany czujnik położenia wału i pompa w baku-wymienione nadal to samo...........brak mi już pomysłów....

---------- Post dodany o godzinie 20:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:44 ----------

w czwartek pojechała do ''pablo garage''ostatnia nadzieja na naprawę -jezeli się nie uda to już sam nie wiem.......cdn
    Mam nadzieję, że nie odpuściłeś w aso i już zażądałeś zwrotu pieniędzy przynajmniej za diagnozę. Sprawdź co z odcięciem powietrza i kostkę stacyjki.

Kilmer
    Gość

Domyślnie Podobny problem mam i auto stoi :(

Alfka zgasła podczas jazdy, wcześniej w drodze dosłyszałem sie dziwnych dzwięków , jakby jakaś rolka popiskiwała od czasu do czasu,( odgłosy od alternatora gdzieś jakoś tak) jadąc wolno dosłownie 20-30 km/h auto zgasło . Pierwsze wrażenie to że pasek strzelił i zgasł . wiec zadzwoniłem po znajomego żeby mnie zholował do warsztatu. NIe prubowałem nawet go odpalić bo diselki nie gasną tak same z siebie. byłem nastawiony na najgorsze, w warsztacie odchylili plastikową osłone , pasek cały , zęby paska całe, przekręcili kluczem czy wszystko ok no i tak.(ROZRZĄD OK) Chcąc sie dowiedzieć co dalej chcialiśmy podłączyć komputer . Okazało sie że nie można połączyć z ECU. Rozrusznik kręci i nic , naprawde nie wiem co jest grane , człowiek uziemiony , auto potrzebne do pracy , bo dojeżdzam .W warsztacie powiedzieli mi żę to jest coś z komputerem , Pomocy!!

Kilmer
    Gość

Domyślnie eeeee

jest w stanie ktoś podpowiedzieć ?

Mata
    Gość

Domyślnie

Miałem dosłownie identyczną sytuację w Citroenie z silnikiem HDI. Wymieniłem pompę w baku, wszystkie filtry, pere razy jeździłem na komputer, była już diagnoza że może komputer silnika padł, a samochód dalej nie palił. Byłem załamany. Auto już na końcu nie chciało odpalić mimo kręcenia rozrusznikiem do bólu. W sumie męczyłem się z nim prawie cztery miesiące. I nagle przypomniało mi się że jak go kupiłem dostałem stary regulator ciśnienia. Sam pojechałem do mechanika i go przykręciłem, dwie śruby i kostka. Samochód odpalił wszystkie błędy zgasły i chodzi już dwa lata.

duch2619
    Gość

Domyślnie

to znowu ja...niestety.wymieniony regulator ciśnienia paliwa na pompie ,i nadal gaśnie...wstawiŁem do pablo garage-zobaczymy czy sobie z tym poradzi..zostaŁo już niewiele rzeczy z ukŁadu paliwowego które nie byŁy wymienione..jako ciekawostkę dodam że chciaŁem wstawić auto do serwisu boscha w radomiu-nie chcieli się podjąć naprawy-porażka .pomóżcie-zostaŁa jeszcze tylko pompa wysokiego ciśnienia i czujnik ciśnienia paliwa.podpowiedzcie coś.

Bosch Service Molendowski -szef dawaŁ mi namiary na jakiegoś elektromechanika -bo on ma lepszy komp.-kupa śmiechu

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Słupsk,Wrzeście
    Auto
    156 2,4 JTD 136KM, AR159 SW 1,9 JTDm 150KM był DRIWTOWÓZ 1,6 GSI

Domyślnie

Kiedyś czytałem o podobnym przypadku,gość po prostu miał lużną wtyczke na wtryskiwaczu,docisnięcie załatwilo sprawe.

duch2619
    Gość

Domyślnie

sprawdzone -nic z tego.pablo twierdzi ze zostaŁa tylko pompa wysokiego ciśnienia i komputer...do środy ma się wszystko wyjaśnić....czy to może być przyczyna.może miaŁktoś problem z pompą-jakie byŁy objawy??????