Komputer trzeba ją ogarnąć by działała na PB dobrze a później lpg. Napisz temat na lpg myśle że Grzesiek Ci pomoże.
Komputer trzeba ją ogarnąć by działała na PB dobrze a później lpg. Napisz temat na lpg myśle że Grzesiek Ci pomoże.
Dobrze, tak właśnie zrobię. Masz rację, najpierw musi dobrze chodzić na benzynie. Mam tez formułę do czyszczenia wtryskiwaczy to przy dzisiejszym tankowaniu wleje jej trochę i będę czekał na efekty, a jak to nie pomoże to na tygodniu podjadę się podpiąć pod kompa.
Dobrze by było,żeby ktoś polecił mi dobrego mechanika od alfy w Piotrkowie Trybunalskim i okolicach
Mam podobne objawy,marchewka pali sie caly czas, auto muli do 3tys obr. kaszle itp , myslac ze to przewody, swiece prawie je wymienilem ale miedzyczasie po wynikach z kompa okazalo sie ze to wina:
-czujnik polozenia walka rozrzadu
-padnieta przeplywka
Nie moge powiedziec na dzien dzisiejszy czy to zniwelowalo objawy, gdyz trzeba uzbierac na taka operacje, ale czytajac to forum zapewne objawy te znikna.
Wlałem trochę formuły do czyszczenia wtryskiwaczy, zrobiłem na benzynie z formułą prawie 100 km i marchewka nie zgasła, a nadal go muli
Komputer...
Sprawdź wszystkie przewody od podciśnienia i wyczyści regulator ciśnienia paliwa. U mnie pomogło.
Prawidłowo działający regulator powinien mieć jakie ciśnienie paliwa?
Czy to ten element?
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...1t:429,r:4,s:0
Ciśnienie pompy paliwa 4.0(bar)
Ciśnienie wtrysku / ciśnienie w układzie 2.8 - 3.2(bar)
Tak dokładnie to ten element. Natomiast jeśli chodzi o LPG to przyczyna jest źle wyregulowana instalacja, dlatego strzela do filtra.