Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Skóra, a brak klimy...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Pszczyna
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 TS 99r

Domyślnie

Cytat Napisał tomek_murawski Zobacz post
    A ja niestety nie mogę się z tym zgodzić. Ale o tym zaraz, po pierwsze dziwna ta wersja ze skórą, a bez klimy... Po drugie, nawet jeśli nie włączę sobie podgrzewania foteli, to nie jest tak źle, najgorsza pierwsza minuta, później fotel robi się ciepły samoczynnie-obalam mit. Co do lata napewno najgorsze jest wejście do nagrzanego auta, bo sama jazda też nie jest tragiczna. A skoro kolega nie ma climatronica, to warto sobie szybki ściemnić, zawsze auto się tak w środku nie nagrzeje.
    I
    Wersję Tomaszu mam bez klimy i siedzenia welurowe ale myślałem sobie dać skóre

---------- Post dodany o godzinie 20:10 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:03 ----------

Panowie dziękuje za opinie i napewno grubo się zastanowię za nim kupie skóre... Jeśli to zrobie to napewno dam znać

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Ja chciałem kupic skóre, ale w lato jak mnie kolega przewiózł w bmw z klimą (auto mielismy w słoncu pozostawione) i wiadomo spodenki i te sprawy PRZYPALIŁEM sobie jajka...., klima puszczona na max, ale pierwsze wejscie robi wrażenie własnie na klejontach od tej pory niechece nawet słyszec o skórze mam awersje.
    No i auto w lato pod pracą zostawiam na parkingu w pełnym słońcu, bo niema tam nawet krzaka, co by troche słońce przysłonił
    Szkoda bo skórka by mi fajnie w bryce wyglądała

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Pszczyna
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 TS 99r

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Ja chciałem kupic skóre, ale w lato jak mnie kolega przewiózł w bmw z klimą (auto mielismy w słoncu pozostawione) i wiadomo spodenki i te sprawy PRZYPALIŁEM sobie jajka...., klima puszczona na max, ale pierwsze wejscie robi wrażenie własnie na klejontach od tej pory niechece nawet słyszec o skórze mam awersje.
    No i auto w lato pod pracą zostawiam na parkingu w pełnym słońcu, bo niema tam nawet krzaka, co by troche słońce przysłonił
    Szkoda bo skórka by mi fajnie w bryce wyglądała
    No No bo dla pterodaktyla wysoka temperatura źle działa

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Mati156 Zobacz post
    Witam. Pytanie mam do osób które mają skórę w swoich bellach a nie mają klimy. Czy jest sens kupna skóry jeśli nie mam klimatyzacji. Głównie chodzi mi o lato i słoneczne dni pzdr
    Z klimą jest już tragicznie na skórze latem, bo w Alfach nie jest wentylowana (najwyżej perforowana co i tak guzik daje). A bez klimy pewnie gorzej jeszcze.

dududs
    Gość

Domyślnie

Witam. Pytanie, mam klime niesprawną w dodatku łożysko w sprężarce już ledwo zipie czy można kupić pasek do wersji bez klimy i da się go założyć??? A co do skóry, pierwszy i ostatni raz mam auto ze skórą, zimą-zimo, latem-żar a i poślizgać się można. Pozdrwaniam

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro

Domyślnie

Zimą nie jest źle. Dosłownie tylko pierwsza minuta. Mam podgrzewanie ale ze 4 min trzeba żeby się rozgrzało. Samemu dopiero 4 miesiące temu założyłem skórę czarną jak smoła i zima narazie jest ok ale lata się trochę boję

A do tych co już przeżyli lato ze skórą to używacie może jakieś pokrowce?

" - elegancka pomiędzy sportowymi
    - sportowa pomiędzy eleganckimi
    - fascynująca piękność w segmencie E"

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Z klimą jest już tragicznie na skórze latem, bo w Alfach nie jest wentylowana (najwyżej perforowana co i tak guzik daje). A bez klimy pewnie gorzej jeszcze.
    Perforowana skóra daje bnardzo dużo nawet na kierownicy można się o tym przekonać.
    Cytat Napisał koles_02 Zobacz post
    Zimą nie jest źle. Dosłownie tylko pierwsza minuta. Mam podgrzewanie ale ze 4 min trzeba żeby się rozgrzało. Samemu dopiero 4 miesiące temu założyłem skórę czarną jak smoła i zima narazie jest ok ale lata się trochę boję

Sam się bałem, ale teraz wiem, że jest OK. Pokrowce? Profanacja

Nie wiem już, ja problemów nie mam. Żadnych. Może kwestia upodobań, może gabarytów fotela i osoby zasiadającej, może faktycznie perforacji. Dla mnie jest bardzo dobrze.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KamilP
    Mieszka w
    LPU
    Auto
    Alfa Romeo 1.9JTD 2002r

Domyślnie

Ja mam bananową skórę w lecie pomimo że auto stało na słońcu nie było tak strasznie nagrzane - spokojnie wsiadałem do niego i mogłem jechać. Klima i tak Ci nic nie da bo wsiadając do auta przecież zanim je uruchomisz włączysz klimę to trochę czasu mija i już się wtedy przyzwyczajasz do nagrzanych foteli. Chyba że uruchamiasz klimę, czekasz chwilę i dopiero wsiadasz do auta.
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 2002r, blu cosmo:-)
    Moje portfolio

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał koles_02 Zobacz post

Pokrowce to nie, ale są takie maty chłodzące-wentylujące nakładane na siedzisko , w macie są rozprowadzone rurki ,dziurki, zwisa pod nogami wentylatorek, całość do gniazda zapalniczki, regulacja siły dmuchania i wyłącznik. Efekt taki jak w fotelach z wentylacją, no tyle że wygląda to fatalnie (wygląda tak jak bardziej popularne maty grzewcze) choć lepiej niż przylepiona potem do pleców koszula, no i siedzi się gorzej, ale na krótkie odcinki gdzie najbardziej rozgrzanie fotela daje się we znaki ujdzie. Zastanawiam się czy jakiś tapicer potrafiłby to wmontować w fotel pod skórę perforowaną, byłoby idealnie wtedy.

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro

Domyślnie

Pokrowce to może źle powiedziałem, coś ala takie naciągane koszulki tylko na fotel kierowcy gdyby nie dało rady już wytrzymać. Pamiętam w tamtym roku w lipcu był taki ładny upalny tydzień i jak wsiadłem do auta które stało pod pracą w pełnym słońcu to się oparzyłem podłokietnikiem Klamra od pasów też była strasznie gorąca. Pamiętam że przed jazdą włączałem klimę i stałem przed autem z 10 min.

" - elegancka pomiędzy sportowymi
    - sportowa pomiędzy eleganckimi
    - fascynująca piękność w segmencie E"