Pewnie nie u wszystkich.Zamieniałem całe filtry z jednej alfy do drugiej i nic to nie dało. Trzeba jeszcze spróbowac wymienic sam czujnik.Z pół roku temu dopytywałem się na tym forum co to może byc, na koniec powiedziano, że to chyba wina paliwa.
Pewnie nie u wszystkich.Zamieniałem całe filtry z jednej alfy do drugiej i nic to nie dało. Trzeba jeszcze spróbowac wymienic sam czujnik.Z pół roku temu dopytywałem się na tym forum co to może byc, na koniec powiedziano, że to chyba wina paliwa.
A co w przypadku gdy ta kontrolka wody w filtrze zapaliła mi się podczas jazdy - na ok 1 sek, po czym od razu zapaliła się kontrolka świec żarowych. Po 2 sek już nie było żadnego błędu na wyświetlaczu. O co w tym chodzi?
Dodam że filtr paliwa wymieniłem w czerwcu, od tamtej pory jakieś 12 tyś km,
Świece wymienione miesiąc temu,
Tankuje zawsze na markowych stacjach do pełna i zawsze zanim wskazówka zjedzie poniżej połowy zbiornika.
Mało tego, podłączyłem FES i nie wyświetlił żadnego błędu a w zakładce Parametry zwrócił Water in fuel filter NO
O co chodzi?
mam czasami to samo.. ewentualnie pokazuje mi sie niskie ciśnienie oleju.. a tak naprawdę trzyma ciśnienie elegancko.. podobno ten typ tak ma.
pozdrawiam
Czyli co? Olać to i zaczekać do następnej wymiany filtra za jakieś 8 tyś km?
mozesz spuscic paliwo z filtra pare minut roboty.
Wczoraj znów odkręcałem spust paliwa w filtrze, wody oczywiście nie ma a kontrolka nawet czasami w czasie jazdy zabłyśnie. Pytałem się w ASO o przyczynę (robiłem tam niedawno pełną diagnostykę silnika) powiedzieli,że musi byc jakieś zwarcie w instalacji elektr. Widzę, że problem z tym komunikatem występuje w wielu innych AR147JTD więc chyba ten typ tak ma.