a wie oto wyniki po podłączeniu pod kompa. i fotki z pod foteli. jak widać na foto FES wykrywa mi masa poduszek do wszystkich sie podpinam i wszędzie ten sam błąd i nie da się go skasować
a wie oto wyniki po podłączeniu pod kompa. i fotki z pod foteli. jak widać na foto FES wykrywa mi masa poduszek do wszystkich sie podpinam i wszędzie ten sam błąd i nie da się go skasować
foto z pod foteli i tunel
- wpierw F11 scan.
- poda ci jakie masz poduszki
- dopiero potem czytanie blędu, po poprawnym wybraniu modelu poduszek.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
ok scan wykonany wybrałem prawidłowy sterowni jaki wykrył program i błąd nadal taki sam jak na wcześniejszych foto. dodaje jeszcze foto o urządzeniach może to w czymś pomoże. dodam jeszcze że ściągłem boczek ze słupka co zasłania pasy i do pasów też przychodzi kabelek i jest podpięty.
Ostatnio edytowane przez kuris ; 17-02-2011 o 13:12
Błąd wewnętrzny centralki- albo przeprogramowanie albo wymian na nowy sterownik
jak się do tego zabrać jak przeprogramowanie ?? a jak bym kupił nowy sterownik to jego też trzeba programować czy tylko wsadzić i podłaczyć ??
Wyciągasz swój i wysyłasz do firmy która zajmuje programowaniem sterowników, albo szukasz używki o takim samym numerze jak swój sterownik, wyjmujesz i wkładasz drugi.
a gdzie dokładnie szukać sterownika ?? i jak sie do niego dostać co trzeba zdemontować ??
Jest na tunelu za konsolą. Musisz odkręcić wykładzinę od strony pasażera i kierowcy i zobaczysz srebrną puszkę do której dochodzą żółte kable, sterownik jest przekręcony na trzy śruby na klucz 10.
czyli gdzieś w tym miejscu ??? nie muszę rozbierać consoli z przodu ??