Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: Ku przestrodze- moja Alfa miała wypadek

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Dodam od siebie, że nowy zderzak nieoryginalny był tak krzywy, że połamałem go przy montażu. CO prawda to był fiat, ale to taka tylko przestroga. Lepszy używany oryginalny niż rzemiosło nowe.

BTW-dla odmiany ja dziś wycofałem w bramę wjazdową wielkości tira, którą widziałem, ale "wydawało mi się", że jest jeszcze daleko... na szczęście urwał się tylko jeden zaczep i już naprawiłem tylny zderzak

Dodam tylko na swoje usprawiedliwienie, że kilka minut wcześniej kłótnia z dziewczyną i to pierwsza tak ostra... o samochód oczywiście :O
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Cytat Napisał m4rcel Zobacz post
    Wzmocnienie jest dosłownie milimetr od chłodnicy, po pracy jadę do speca niech oceni i tak jaki piszecie zainteresuje się tylko oryginalnymi częściami w takim razie.
    Aby nie było tak poważnie wypadek w stylu komixxów:

Spełniło swoją funkcje. Ze zdjęć nie wynika że bardzo dostało. Jak zdejmiesz zderzak będzie wszystko widać. Na dole jest również belka-wzmocnienie. Musisz wszystko dokładnie obejrzeć

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał rolek Zobacz post
    Na dole jest również belka-wzmocnienie. Musisz wszystko dokładnie obejrzeć
    Zgadza się, możesz nawet nie zauważyć, że coś się skrzywiło/przestawiło i potem mogą być problemy z idealnym spasowaniem elementów (zderzak/błotniki/maska).
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

A mnie przy tej okazji zastanawiają rozwiązania technologiczne i architektoniczne stosowane w pobliżu i na polskich drogach. Czasem zastanawiam się, jakim kretynem bez wyobraźni trzeba być, żeby zastosować niektóre z nich. Drzewa, które były dobre w czasach furmanek, to już legendarne osiągnięcie naszych rozwiązań. O sprzeciwie co do ich wycinania nawet nie wspomnę. W wielu przypadkach mogłoby się skończyć na zaryciu podwoziem o glebę, gdyby nie "ulepszenia".
    Od Szwecji (proekologicznej!), która przyjęła Wizję Zero, dzieli nas kilka epok...
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 1997r

Domyślnie

Byłem u lakiernika, do zakupu zderzak i grill, drzwi do malowania koszt robocizny 600zł + części;/

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

m4rcel..teraz widzę że jesteś tak jak ja z wielkopolski.Skoro mieszkasz w Ostrowie a jest to kraina / Pleszew, Ostrów,Jarocin / dużej ilości szrotów
    i handlarzy to może ze spokojem spróbuj znaleźć oryginalne części po dobrych cenach.Teraz jest duży zastój w sprzedaży części i można utargować ciekawe upusty.Odpal allegro..pozbieraj adresy i telefony i dzwoń.Zostaje jeszcze giełda w Poznaniu..ale sądzę że szybciej znajdziesz coś na miejscu.
    Współczuję..i życzę szybkiego powrotu belli na drogę

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Cytat Napisał m4rcel Zobacz post
    Byłem u lakiernika, do zakupu zderzak i grill, drzwi do malowania koszt robocizny 600zł + części;/
    Cena za robotę dobra. Zderzak dostaniesz za 200-300zł; scudetto (grill) 50 -100zł; wloty powietrza między reflektorami (nerki) 50zł. do tego mogą dojść jakieś pierodły, typu styropian pod zderzak, jakaś osłona itp. części też nie powinny wynieść więcej niż 500-600zł

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

m4rcel, a poduszka żadna Ci nie wystrzeliła?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 1997r

Domyślnie

Nie wiem czy powinny udeżenie był zbyt lekkie. A nawe jeśli by miały to jeszcze ich nie naprawiłem nie działają cały czas kontrolka się świeci. Obecnie czekam na kabel zamówiony na allegro aby diagnostyke sobie zrobić.