da rade roztoczyc , troche roboty jest bo trzeba w tokarni wyjac mostek ale mm to pikus i jak fele ładne to warto
da rade roztoczyc , troche roboty jest bo trzeba w tokarni wyjac mostek ale mm to pikus i jak fele ładne to warto
jeszcze kwestia tych pływających śrub bo te fele maja rozstaw 5x100 naczytałem się teraz o spadających kołach biciu itp przy takim przykręcaniu kół tylko na ile to prawda
a felgi takie http://allegro.pl/srebrne-ats-dtm-fi...466776610.html
Koledzy co sądzicie o założeniu 16 calowych momo ten s black do mojej Belli GT w kolorze Strombolli Grey?
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=10655445
Wiem, że 16 to trochę małe koła, ale 17tek mam już serdecznie dosyć dzięki naszym dziurawym drogom. Czarny rant w tych momo i srebrne ramiona dochodzące aż do opony powinny pomóc na tyle żeby optycznie nie było dramatu.
Planuje na nie założyć Goodyeary Excellence albo Pirelli P7
Pozdrawiam
Ja uważam że całkiem w porządku będzie to wygladało
A co do dużych rozmiarów felg jeżdżąc po naszych dziurawych drogach jestem takiego samego zdania jak Ty![]()
tylko momo będzie ciężko znaleźć 5x98 afele fajne i mocne![]()
ale po nikim nie będę jechał
po prostu sam nie jestem zwolennikiem takich przeróbek i tyle
a dać się da - nigdzie nie pisałem że się nie da
trzymać się będzie , nie powinno cię koło wyprzedzić
jak ktoś ma rozj.... dupę to i parasol w niej rozłoży chociaż w dowcipie mówią że się nie da
da się nawet jeździć na przepływomierzach za 90zł , da się się jeździć na chińskich oponach 17" za 200zł
kwestia tylko co kto chce
misiu - swego czasu po przygodzie to i na jednej śrubce polonezem jechałem 30km do domu - da się ( tylko przy skręcie była masakra )
ziomster - śrubki pływające mają ten łeb niby "pływający" który pozwala im wejść w otwory w piaście niby w osi ( chińskie pływające na allegro kosztują ok 5-6zł sztuka , jak pytałem w poważnym serwisie alu to prawdziwe kosztowały ok 16-20zł sztuka )
he he
a ten 1 mm to niby nie problem
ale ...
wiadomo jakie naprężenia materiału brał pod uwagę producent felgi przy produkcji ?
to raczej tak teoretycznie było bo przecież 1mm wiele nie zmieni
ale...
nie moje felgi - nie mój problem
jak już kupiłeś to teraz kombinuj żeby pasowało i tyle
roztocz 1mm , przykręć zwykłymi
śmigaj
i pilnuj gwintu ...
W Gdańsku w firmie CNF roztoczenie otworu centrujacego to 25zł/szt
cennik
strona głowna
Cytat kolegi bociana
ziomster - śrubki pływające mają ten łeb niby "pływający" który pozwala im wejść w otwory w piaście niby w osi ( chińskie pływające na allegro kosztują ok 5-6zł sztuka , jak pytałem w poważnym serwisie alu to prawdziwe kosztowały ok 16-20zł sztuka )
he he[/QUOTE]
Moze wlasnie dlatego tyle kosztowaly ,ze to prawdziwy serwis
Laciate w Piotrze i Pawle kosztuje np 3 a w Realu 2,5 ,czy to znaczy ,ze jest mniej laciate?
Ostatnio edytowane przez misiu7911 ; 20-02-2011 o 23:14
Moze wlasnie dlatego tyle kosztowaly ,ze to prawdziwy serwis
Laciate w Piotrze i Pawle kosztuje np 3 a w Realu 2,5 ,czy to znaczy ,ze jest mniej laciate?[/QUOTE]
te z allegro to zwykła tandeta a stal użyta do produkcji to ma nie wiele wspólnego z badaniami twardości itp
( testowałem raz te pływające z allegro - gwint miękki jak diabli był , błyszcząca powłoka to też niezły bajer - na tydzień , potem rdza brała )
dobra śruba ma określona twardość - chińska ma taką jaką chce odbiorca
![]()