Strona 6 z 135 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

deryl
    Gość

Domyślnie

Wszystko Ok, rozumiem Was tylko ja np. kupilem nowy samochod z salonu zeby nie miec takich problemow jak "walace" (inaczej sie tego nie da nazwac) zawieszenie. Innych zastrzezen nie mam bo wiedzialem przed zakupem na co sie decyduje. Jezdzilem wczesniej audi a6 - podobno ma awaryjne zawieszenie - ale tam nawet przy -20 stopni nic nie bylo slychac.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Nikt tu chyba nie mówił, że Giulietta to koszmar, po prostu pod względem jakości jest średniawo, i tyle. Natomiast właściwości jezdne, wygląd i wiele innych rzeczy - super.

Rozumiem oburzenie obrońców marki, entuzjastów i alifstów, ale - zauważcie, że chyba jednak nie chodzi o to, by Alfę kupować sercem, bo ta strategia marketingowa zaprowadziła firmę na skraj bankructwa. Ja chciałbym, żeby to auto wyglądało i żeby jeździło. Chciałbym też kupić kolejną i może zresztą kupię. Nigdzie też na forum nie widziałem uwielbienia dla Golfa - przypuszczalnie każdy z nas jakby chciał to by miał Golfa. Po prostu Golf od lat jest używany jako punkt odniesienia w klasie. A jak chcemy, żeby marka przeżyła, to musi produkować auta nie tylko niszowe dla entuzjastów, którzy rozprują cały kokpit w poszukiwaniu ostatniego świerszcza, ale też dla takich narzekaczy jak ja, co leją płyny i zasadniczo oczekują, że wszystko inne będzie po prostu działać.

Ej, a rozpracowaliście już dlaczego przy włączeniu sprysku tylnej szyby pluje też płynem na przednią? Bo nie wierzę, że tylko ja tak mam.

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    w ogóle co co WY macie z tą "zasadą" czekania na ciepłe dni...?

Ogrzeją samochód na serwisie, wypsikają chemią i wszelkie zgrzyty miną... Do kolejnej zimy. Ja bym robił właśnie zimą. Nowy samochód ma być w pełni sprawny
    .

Ponieważ trzeszczy tylko w cieple dni!

---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:13 ----------

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post
    Ej, a rozpracowaliście już dlaczego przy włączeniu sprysku tylnej szyby pluje też płynem na przednią? Bo nie wierzę, że tylko ja tak mam.
    No ja też tak mam.

kgv166
    Gość

Domyślnie

No to jasnym jest, że w takim wypadku trzeba odwiedzić serwis... Mi chodzi tylko o to, że poziom/jakość wykonania wszystkich marek samochodów (tych dostępnych dla zwykłych śmiertelników :-) jest zbliżony, taka usterka, wydaje mi się, że mogłaby wystąpić w każdym samochodzie...
    Ta dyskusja powinna raczej nosić tytuł: [Nowe samochody] usterki po 10.000km :-/
    PS: U mnie jest OK, żadnych podejrzanych dźwięków ale nie mam koła zapasowego, użytkownik dwilk też deklaruje, że nie ma i nic się nie dzieje. Ma Pan koło zapasowe? Może coś z mocowaniem kół zapasowych jest nie tak...

---------- Post added at 20:23 ---------- Previous post was at 20:20 ----------

PS: to dotyczyło

Cytat Napisał deryl Zobacz post
    Wszystko Ok, rozumiem Was tylko ja np. kupilem nowy samochod z salonu zeby nie miec takich problemow jak "walace" (inaczej sie tego nie da nazwac) zawieszenie. Innych zastrzezen nie mam bo wiedzialem przed zakupem na co sie decyduje. Jezdzilem wczesniej audi a6 - podobno ma awaryjne zawieszenie - ale tam nawet przy -20 stopni nic nie bylo slychac.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post
    tylnej szyby pluje też płynem na przednią? Bo nie wierzę, że tylko ja tak mam.
    Zapewne pompa jak w większości innych aut jest dwukierunkowa. Podawany sygnał ma różną polaryzację - jak się kręci w jedną stronę pompuje na przód jak w drugą na tył a za rozdział odpowiedzialny jest układ zaworków jednokierunkowych. I jak taki zaworek jest niezbyt precyzyjny i działa ze zwłoką (bo ciśnienie płynu w kanale musi wzrosnąc aby się zamknął) to leci wszędzie. W mito jest to samo ale "plucie" jest szczątkowe.
    Co do zawiechy - to jest usportowione auto i nie ma bata jak jest twarde a opony naniskim profilu to będzie głośniejsze. Niska temperatura i lepkość oleju w amorach też pewnie to wzmagają.

Ja miałem szopkę z trzeszczeniem kierownicy zgłosiłem to i zakwalifikowano do wymiany poduche amora. Tyle że to też zależało od pogody. Jak pojechałem na umówioną wymianę akurat było cicho i nie wiedzieli która jest trefna więc wymienili obie. Więc cały plus jest w tym że serwis nie robi problemów ( i nigdy nie robił np z gwarancją choć przeróbek w aucie mam jaż kilka z LPG włącznie).
    Ostatnio edytowane przez metan ; 24-02-2011 o 20:36

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    W mito jest to samo ale "plucie" jest szczątkowe
    Dzięki za fizykę i wyjaśnienia.

No tu też jakoś specjalnie dużo nie leci. Ale można kontemplować te pare kropel przez dłuższą chwilę, przetrzeć wycieraczkami po suchym, albo spryskać przednią szybę (czego w zasadzie nie planowaliśmy) i przy okazji reflektory, jeśli mamy włączone światła mijania.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Nie żebym się czepiał - bo mi to nie przeszkadza ale w Astrze i tym kochanym Golfie tak nie ma Cieniasy

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał kgv166 Zobacz post
    Ta dyskusja powinna raczej nosić tytuł: [Nowe samochody] usterki po 10.000km :-/
    Może i powinna, ale to nie jest forum "nowe samochody" tylko forum o Julce i Mito, a więc o tym rozmawiamy. Uważam, że każdy kupujący powinien mieć świadomość wad i zalet auta, także dla dobra samej marki. I robię to też w swoim interesie, bo jak będę kupował kolejne auto, to też będę czytał takie opinie w sieci. Na wszystko trzeba brać poprawkę, jak np. reprezentatywność próby, krytycyzm, czy wymagania konkretnego człowieka, czy też bezkrytycym i zamiłowanie do marki. Ale każdy już ma swoją głowę i sobie wnioski wydeduka. A zatem dyskutujmy.

deryl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kgv166 Zobacz post
    No to jasnym jest, że w takim wypadku trzeba odwiedzić serwis... Mi chodzi tylko o to, że poziom/jakość wykonania wszystkich marek samochodów (tych dostępnych dla zwykłych śmiertelników :-) jest zbliżony, taka usterka, wydaje mi się, że mogłaby wystąpić w każdym samochodzie...
    Nie mam kola zapasowego i mam prawie takie samo wyposazenie jak dwilk, czyli sport2 itp. Na dodatek wczoraj wybebeszylem caly bagaznik zostawilem tylko styropian bo nie udalo mi sie go wyciagnac i nic to nie dalo. Mysle ze jednak udam sie z tym do ASO.
    Ostatnio edytowane przez deryl ; 24-02-2011 o 20:40

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Nie żebym się czepiał - bo mi to nie przeszkadza ale w Astrze i tym kochanym Golfie tak nie ma Cieniasy
    A bo to była drobna złośliwość pod adresem kolegów, co im nic nie skrzypi.