Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Temat: [146]....alfa.....nie lubi zimy????

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Yacek Zobacz post
    stara zasada automobilisty: W OKRESIE KIEDY PANUJA TEMPERATURY PONIŻEJ ZERA HAMULCA RĘCZNEGO NIE UŻYWAMY!!!!
    Ja się na szczęście do niej nie stosuje. Gdybym zostawiał auto na biegu dopiero mogłoby być źle w moim przypadku

Użytkownik Alfa i Omega Avatar nebeu
    Mieszka w
    Radom, Poland
    Auto
    Była: AR 146 TI '97 Zender | Jest: AR 166 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    Ja się na szczęście do niej nie stosuje. Gdybym zostawiał auto na biegu dopiero mogłoby być źle w moim przypadku
    Zostawiasz na ręcznym....??

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał nebeu Zobacz post
    Zostawiasz na ręcznym....??
    Zawsze i wszędzie

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

ja tez zawsze zostawiam na recznym, raz na rok smaruje i jest dobrze. nie wiem o co chodzi z przymarzajacym recznym, ost raz przymarzlo mi w ladnie gdzi byla linka z 82 r od nowosci
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał amigas Zobacz post
    ja tez zawsze zostawiam na recznym, raz na rok smaruje i jest dobrze. nie wiem o co chodzi z przymarzajacym recznym, ost raz przymarzlo mi w ladnie gdzi byla linka z 82 r od nowosci
    Już Ci tłumaczę o co chodzi z przymarzającym ręcznymZerwane,popękane uszczelnienie linki przy zacisku hamulcowym.Zacisk jest wyżej niż najniższe położenie linki.Po przez uszkodzone uszczelnienie do linki nachodzi woda.Jak wiadomo woda zamarza.Jedyna rada(poza wymianą linki na nową)To wyjęcie,wymycie syfu ze środka i dorobienie uszczelnienia.Przypadłość zamarzającego ręcznego nie dotyczy tylko AR.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

no ok ja jakos przed zima wchodze pod auto i jak widze ze toto jest popekane to leci nowa linka kosztuje to grosze a mam spokoj hehe wiem wiem jak to dziala, ale jakos uwazam ze hamulce musza byc 100% sprawne. raz w roku wymywam tez syf z linki i smaruje na nowo taki fetysz
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał amigas Zobacz post
    no ok ja jakos przed zima wchodze pod auto i jak widze ze toto jest popekane to leci nowa linka kosztuje to grosze a mam spokoj hehe wiem wiem jak to dziala, ale jakos uwazam ze hamulce musza byc 100% sprawne. raz w roku wymywam tez syf z linki i smaruje na nowo taki fetysz
    Zgadzam się z Tobą.Ale niestety dla wielu problemem jest wymiana żarówki...
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Rafalos
    Gość

Domyślnie

Moja to zime zapamięta na bardzo długo dostała nowe linki ręcznego dostała też nową chłodnice i nowy alternator z nowym paskiem i napinaczem dostała nawet nowy termostat i nowiutenki rozrząd kompletny. Tak, bardzo lubimy zime ona i ja .Oby do wiosny......

Użytkownik Rowerzysta Avatar bLuBooO
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 16V T.S stylized Limited500

Domyślnie

Cytat Napisał as Zobacz post
    Ile kosztowała Cię wizyta u mechanika? Bo nie wiem ile kasy mam szykować Wymieniał Ci coś czy tylko sobie pogrzebał? Jeśli to wysprzęglik to widziałem na allegro po 56 zł za szt - to nie byłoby tak źle
    Powracam do wysprzęglika, ja miałem to samo, ze sprzęgło uciekało mi i nie wracało. Aż w końcu się tak zapowietrzyło ze ledwo co dojechałem do mechanika. Płynu mi zjadło w cholerę, do tego on jest razem z hamulcowym. Ja znalazłem wysprzęglik za 115 zł. Firma TRW wiec nie jest taka zła. W te reparaturki za 20 zł myślę ze nie ma coś się bawić bo na pewno szybciej padną, a jeśli chodzi o robociznę (nie mam miejsca żeby to zrobić wiec musiałem u P.Żyły pod Krakowiem) wyszło chyba naciągane 120 zł (nie potem pomyślałem ze coś mi za dużo policzył) wiec tak czy siak musi się do niego dostać wiec bardziej opłacalna jest wymiana całości. Cena wymiany powinna oscylować około ~100 zł + wysprzęglik ~115.

Ręczny to samo dwie linki ATE za 55 zł każda w zaokrągleniu czyli okołu 111 zł. + wymiana także u P.Żyły 25 od linki. (Też nie mam jeszcze jak tego zrobić u siebie...) Owszem ręcznego nie zaciągam na noc,ale nie miałem sytuacji żeby mi zamarzł. : ) Czyli cuzamen do kupy ~160 zł.

Plastiki zawsze trzeszczą... U was też coś się tłucze w dziwach taki dziwny dźwięk jak są duże wibracje/dziury na drodze?