DTM z tego co wiem był tylko w 94 roku wypuszczony.
DTM z tego co wiem był tylko w 94 roku wypuszczony.
no własnie też tak skojarzyłem bo wszystkie były przed liftowe
Czytałem czytałem i też nie widziałem DTMa powyżej 94r.... Wracając uwielbiam swoje auto, nie zawiodło mnie! jestem zadowolony i staję się alfaholikiem dzięki mojemu mojej 155)
Jeśli ta DTM ma 96r., to jest to data 1 rejestracji w Niemczech, bo tam szły tylko. Ilość wersji DTM nie słyszałem jakiejś konkretnej liczby.
Przy okazji 155 podoba się mi od daawna, mam nawet gdzieś "Motor" z 1992r. z testem wersji 1.8ts 8v. Mimo,że akurat miałem/mam inne młodsze włoszki, to i tak poluje na lux 155 ze starym ts albo v6, choc mam TS 16v i wszystkie 3 które sa w rodzinie chodzą bez zarzutu - przebiegi 189, 180 i 115tkm, w jednej padla przepływka, a tak to serwis punktualny bierzący i tyle, naprawde złego słowa nie powiem.
Co do diesla , to 1.9td ( mam go w delcie 1.9tds) silnik niezniszczalny i prosty w obsłudze, na codzień super. 90KM i ok.190Nm wystracza do normalnej jazdy.
Kwestia nowszych modeli to zawsze jest tak,że "nowsze , to nowsze",ale jak chce kupić lux 155 i na zachodzie wychodzi mi drożej od wypasionej 156, to zaczyna to dawać do myslenia, że 156 jest autem masowym - i bardzo dobrze, pozwolił on odbić się od dna firmie i zaczęła ona przynosić zyski, bo 156 jest piękna i dobrze się sprzedawała. Mimo wszystko chodzi w tym biznesie o kasę i trzeba coś sprzedawać.
Takie marki jak Lancia, która często dokładała do egzemplarzy , daaawno by padła gdyby nie Fiat i jego typowsza (czytaj tańsza ) technologia pozwoliła przetrwać tej firmie-legendzie.
A "cento cinquanta cinqe" już jest pomału youngtimerem, jest ich coraz mniej, egzemplarze normalne sa tanie, ale perły mega drogie.
Niewątpliwie model ciekawy i mozna nim jezdzić na codzien ( td, ts 8v i zadbany 16v, też v6) , jak i na weekend (q4).
Ostatnio edytowane przez tarsar ; 01-01-2011 o 14:21
dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo
Wiem dokładnie że Niemcy wpisują datę pierwszej rejestracji a nie rok produkcji auta ale ten egzemplarz DTM jest wyprodukowany w 1996 roku co dokładnie wynika z dokumentów.Jest to wersja Super numer egzemplarza 19 i pierwszy raz widziałem taką składankę. Do tej pory i ja myslałem że DTM w wersji super nie było.
A koniczynka na tylnej części progu?
Co do tematu, ja swojej nie muszę się wstydzić, ludziska się oglądają, a na parkingu, gdzie zjeżdża się czasem koło dwustu aut, ciągle budzi zainteresowanie, szczególnie napisem 2,5 TD. Dla mnie najważniejsze jest to, że nie mam od trzech lat żadnych problemów, tylko radość z jazdy, a wyskalowanie prędkościomierza dokładnie odzwierciedla możliwości, których nawet dane fabryczne nie przewidziały.
Po za tym, jak by nie było, mam jeden z rzadziej spotykanych egzemplarzy, nie dość że VM, to jeszcze 31B z kwietnia 1997 roku [DOHC z zębatym napędem wałków].
Ostatnio edytowane przez komandos65 ; 08-01-2011 o 21:01 Powód: dodany tekst
wszystkie q4 byly z kierownica po prawej stronie takze lancia delta integrale
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Chyba po lewej![]()
Czy ja dobrze przeczytałem. 2,5 i układ DOHC?