uuuuu to lipe odwalili w "7"... w "6" wszystko hula, no chyba że obwód przerwany, ale o tym juz Twardy pisał TUTAJ
uuuuu to lipe odwalili w "7"... w "6" wszystko hula, no chyba że obwód przerwany, ale o tym juz Twardy pisał TUTAJ
nie w 147 a w GT ojciec ma taki problem.
Pozdrawiam
Byłem u elektryka, zdolny facet, na pewno wie co mówi. Uszkodzony jest jeden z czujników, a jak jeden nie działa to system automatycznie po wrzuceniu wstecznego nie włącza pozostałych (nie wiem jak to inaczej opisać, nie jestem inżynierem) i ostrzega o tym kilkusekundowym piszczeniem. Oczywiście dojeżdżając do przeszkody nic się nie dzieje.
Kupie używkę, pomaluję, zamontuję i zobaczymy czy będzie działało. Wierzę, że takbo już mam dość tego piszczenia za każdym razem jak wrzucę wsteczny, a i po to mam te czujniki, żeby ich używać.
![]()
Zanim zaczniesz wymieniać czujniki, weź miernik i posprawdzaj połączenia (możesz też obsłuchać czujniki, czy wszystkie wydają dźwięki).
Czujniki dobrze wymyj pod ciśnieniem i wysusz np. suszarką.
Sygnał dźwiękowy informujący o tym, że czujniki nie działają otrzymasz również w momencie zwarcia - np. zawilgocenia.
W ASO można dostać taką buteleczkę 2 częściową, Twojego lakieru, ja taką kupiłem w nadziei że zrobię, poprawki, dostałem kod koloru nadwozia po VIN i kupiłem, bo nalepki na klapie już nie miałem. Teraz wiem czemu jej nie było, kolor jest wyraźnie ciemniejszy...ktoś malował Alfka...Ale za to przyda się jako próbka koloru do późniejszego malowania całości
Próbka kosztuje 56zł i jest jej naprawdę sporo, z lakierem bezbarwnym i pędzelkiem.
Ja w 156 tez mam problem. Moje pytanie jest takie, czy na diagnoze czujnikow jechac do aso- sprawdza za pomoca kompa jesli to mozliwe.
Albo lepiej szukac dobrego elektryka w mojej okolicy.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
W 156 examinerem nie sprawdzą czujników. Zadzwoń i spytaj dla pewności. Z mapą innych modeli się nie połączy
czesc. a czy ktos sie orientuje gdzie mozna kupic oryginalne czujniki parkowania lacznie z calym sprzetem itp do 147? czy duzo jest przy tym roboty (mocno problematyczne zadanie)?jakie sa choc przyblizone koszty w samochodzie ktory ich nie posiadal nigdy ? moze jakies zdjecie jak to wyglada(ten monitorek ) w srodku?
na pewno nie da się sprawdzić. Przerabiałem u siebie.
Sprawdz ręką które Ci nie chodzą i wtedy zobaczysz co dalej. Problem styku można sprawdzić/wyeliminować zamieniając czujniki miejscami. Nie sa przypisane do konkretnego miejsca montazu. Jesli w innym gnieżdzie nie działa, to do wymiany...
Włacz R na zgaszonym silniku z kluczykiem, i zacznik zasłaniać kazdy czujnik po kolei, zobacz który "pika" a który siedzi cicho. Możesz wejsc do bagaznika aby uniknąc przypadkowego zasłaniania innego czujnika.
Gorzej jak masz sygnał awarii czujników i potem zaden nie działa... wtedy pozostaje fachowiec który zgłebił zasadę działania czujnika. Tam są 3 piny, ale Twardy lutował chyba 2 kabelki jak naprawiał swóje?