Dzisiaj przestał mi się zamykać zamek w tylnich drzwiach!Po prostu zamykam auto mam centralny zamek na pilot i się zamyka oprócz jednych drzwi-tylnych od pasażera.Czy może ktoś wie co to może być?
Dzisiaj przestał mi się zamykać zamek w tylnich drzwiach!Po prostu zamykam auto mam centralny zamek na pilot i się zamyka oprócz jednych drzwi-tylnych od pasażera.Czy może ktoś wie co to może być?
Mróz![]()
Niekoniecznie, bo każdy z nas wie, że nasze tylne klameczki są bardzo wadliwe...
Z tym WD-40 to radzę nie przesadzać. On dobrze penetruje, czyści, ale wypłukuje smar, oleje techniczne. Sam w sobie nieco smaruje, ale to jest na krótką metę. Załatwiłem sobie tak zamek w Sienie oraz sprężynki bolca w klamce od 156. Fajnie było przez kilka dni. Po czym w Sienie drzwi nie chciały mi się w ogóle zamknąć (przednie), tak jakby mechanizm się zatarł, za to w 156 jak nigdy nie miałem problemu z odskakiwaniem bolca tak teraz zacząłem mieć. WD-40 tak, ale czyścimy mechanizm, po czym wycieramy środek, smarujemy smarem technicznym bądź oliwą techniczną.
Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...
Dziękuje za porady!Faktycznie smarowanie olejem pomogło!Przynajmniej na razie chyba że się za chwile całkiem zepsuje!
Nic się nie zepsuje...
Jak będzie cieplej, zdejmij boczki i przesmaruj wszystkie ruchome elementy i będzie si![]()
Tak będę musiał zrobić ale jak będzie ciepło!