a powiedz mi jak to jest z tymi tulejkami gdzie je kupić ? każdy mechanik je zamieni ?? Bo jak coś to kupię sobie drugi wahacz a ten powiesze na sciane i będzie czekał na jego kolej![]()
a powiedz mi jak to jest z tymi tulejkami gdzie je kupić ? każdy mechanik je zamieni ?? Bo jak coś to kupię sobie drugi wahacz a ten powiesze na sciane i będzie czekał na jego kolej![]()
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Pewnie trafiłeś na podróbkę. Często sprzedawcy też nie mają pojęcia, jaki towar sprzedają. Opowiadała mi zaprzyjaźniona pani ze sklepu alfy we Wrocławiu, że kiedyś dostała partię whaczy vema, na które było mnóstwo reklamacji, więc zrezygnowała z usług tego dostawcy.
A wymiana samych tulejkek wg mnie nie ma sensu, bo roboty sporo, koszt też niemały, a jak zaraz padnie sworzeń to i tak trzeba kupić nowy wahacz.
Witam przekopuje się przez forum szukając tylnego zawieszenia 156 TS. Czy może ktoś pomóc kobiecie. Chcę wymienić tylne zawieszenie sama w garażu, czy może ktoś podać foto jak po kolei robić z tylnym zawieszeniem. Potrzebuję krok po kroku. I najważniejsze pytanie czy po wymianie zawieszenia tylnego trzeba ustawiać zbieżność?![]()
Oczywiście że trzeba ustawiać zbieżność a sama wymiana elementów nie jest jakoś szczególnie skomplikowana.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
ja powiem tak: miałem alfę, mam druga... i wiem że nie ma co oszczędzać na wahaczach.... do swojej obecnej kupiłem na górę oryginały (430zl za 2 szt) i teraz zamówiłem dolne też oryginały (455zl za szt) cena trw kształtuje się w przedziale 340 do 370zl za szt, więc uważam że warto dopłacić te 100zł do oryginału fiata i mieć pewność, bo z trw to na prawdę kiszka. naszukałem się wszędzie, i wszędzie były bez złotego talerzyka przy tylnej tulei, trw było wydziargane laserowo.... jak mam zapłacić tyle kasy za niby oryginał, to przynajmniej chciałbym żeby trochę mi pojeździło a słyszałem że one nawet parę miesięcy tylko wytrzymują.