Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Temat: Telefon. Sieć jest, a nie można dzwonić

robaqus
    Gość

Domyślnie Telefon. Sieć jest, a nie można dzwonić

witam. chcialem podlaczyc tel w samochodzie. jak sie okazalo mam slot na karte.
    i o co chodz.... wsadzam karte i nic.. jak pokazywalo please insert card tak po wsadzeniu caly czas pokazuje..

jakies wskazowki o co chodzi.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Pierwsza rzecz to sprawdź czy właściwą stroną wsadziłeś kartę, gdyż można wsadzić ją na 4 sposoby . Już nie pamiętam ale chyba chip karty powinien być po lewej stronie (od strony wyśw. ICS)

robaqus
    Gość

Domyślnie

pazik prosze cieee

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Hehe . Wiesz czasami proste rzeczy trzeba tłumaczyć . A teraz tak: latarka w rękę i sprawdź tak na oko przez wejście czy są styki. Prawdopodobnie nie obejdzie się bez wyciągnięcia ICS i przeczyszczenia / ponaginania styków. U mnie czasami nie łapało po włożeniu (szczególnie karty by ERA). Kilkakrotnie wkładałem i wyjmowałem i załapywało. Teraz lecę na Plusie i wszystko gra. Pozdr

robaqus
    Gość

Domyślnie

dzieki.. sprawdze i dam znac jak poszlo.

Użytkownik Embrion Avatar mr_pepe
    Mieszka w
    Legionowo/Chotomów
    Auto
    AR 166 3,0 V6 24V Sportronic 2001r

Domyślnie

.... że się tak wtrącę.....
    u siebie wkładałem kartę działającą w wielu telefonach, efekt taki, że nie widział karty. Przemywałem czyściłem styki i nic, zero satysfakcjonującego efektu. Zapodałem nową kartę i telefonik w aucie śmiga OK
    Mam pewien niedosyt........ jadąc z pasażerem nie każda rozmowa jest dla jego uszu. Brak dodatkowej słuchawki np. w podłokietniku, która umożliwiła by rozmowę całkowicie prywatną.

Spróbuj zapodać jakiegoś nowego pre-paida, koszt minimalny, a może się okazać, że będzie zbędne czyszczenie styków w telefonie.
    Pozdrawiam
    mr_pepe

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał mr_pepe Zobacz post
    .... że się tak wtrącę.....
    u siebie wkładałem kartę działającą w wielu telefonach, efekt taki, że nie widział karty. Przemywałem czyściłem styki i nic, zero satysfakcjonującego efektu. Zapodałem nową kartę i telefonik w aucie śmiga OK
    Mam pewien niedosyt........ jadąc z pasażerem nie każda rozmowa jest dla jego uszu. Brak dodatkowej słuchawki np. w podłokietniku, która umożliwiła by rozmowę całkowicie prywatną.

Spróbuj zapodać jakiegoś nowego pre-paida, koszt minimalny, a może się okazać, że będzie zbędne czyszczenie styków w telefonie.
    Można dołożyć mikrotelefon Siemens'a. Kiedyś jeszcze czasem pojawiały się w sprzedaży (nawet nowe!), ale teraz już nie widuję. Strzelając - powinien pasować od Lybry (dokładnie ten sam headunit, tylko wyglądający inaczej) i tam można szukać inspiracji :-)
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

Dokładnie tak ja Szerszeń pisze można dołożyć mikrotelefon:-) Ja mam orginalnie zamontowana słuchawkę siemensa i jest ona przyczepiona do podłokietnika

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Jeśli będzie pasowac gniazdo z radia alfy 147 to posiadam takowe na sprzedaz.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

sylwiusz
    Gość

Domyślnie

a ja miałem tak że nie działał guzik wypychający kartę. a w środku mechanizm wypychający kartę zasłaniał styki. delikatnie przesunąłem go do tyłu plastikowym patykiem i zadziałało