Witam
Poszukuje jakiejs firmy ktora naprawia usczelnia ksenony,gdyz w mojej alfie crosswagonie lewy ksenon paruje i przecieka, Czy jest jakis serwis w Warszawie ktory to uszczelnia? juz raz zalało mi przetwornice
dzieki
Witam
Poszukuje jakiejs firmy ktora naprawia usczelnia ksenony,gdyz w mojej alfie crosswagonie lewy ksenon paruje i przecieka, Czy jest jakis serwis w Warszawie ktory to uszczelnia? juz raz zalało mi przetwornice
dzieki
przetwornica jest przecież poza obudową reflektora i jego szczelność nie ma na nią wpływu. Czy może chodzi Ci o nieszczelną obudowę przetwornicy?
Owszem przetwornica jest poza obudowa a dokladniej pod nia ale woda naciekla do reflektora i splynela w dol do przetwornicy przez ta wtyczke
jak woda nacieka to musi być spora dziura lub pęknięcie, wyciągnij i daj do zakładu gdzie spawają plastiki, a jak nieszczlność jest gdzieś przy kloszu to uszczelnij silikonem. A na zaślepkach nie przecieka, może uszczelkę zgubiłeś?
Musisz najpierw wysuszyć lampę (za pomocą suszarki) i spróbuj później doszczelnić klosz smarując połączenie obudowy i klosza za pomocą masy uszczelniającej, albo silikonu.