Witam serdecznie Mam do Was pytanie bo moze ktos sie juz spotkal z takowa dolegliwoscia ;(
Zakupilem alfe w grudniu zeszlego roku posiadam dwa kluczyki jeden nowka sztuka nie zakodowany i wyglada jak by nigdy nie byl uzywany i jeden juz troche zuzyty ale dziala bez problemu.
Wczoraj postanowilem naprawic zuzyty juz troche kluczyk ktory mial uszkodzony mikrostyk na plytce drukowanej. Styk osadzilem prawidlowo i zlutowalem go po czym zszedlem do auta sprawdzic czy dziala wczesniej dzialal tylko guzik otwierania bagaznika ;/ Ku mojemu zaskoczeniu wszystko zadzialalo za pierwszym razem wiec skrecilem kluczyk i... Kluczyk po skreceniu nie dziala alarm zostal aktywowany i swieci sie dioda na info center miga co 1 sek . otwierajac auto manualnie jak to robilem dotychczas, uaktywniam syrene ktora budzi groze u moich sasiadow ;/ auto wyje i swieci swiatlami. po wlozeniu kluczyka do stacyjki moge bez zadnego oporu wlaczyc silnik i odjechac ale niestety alarm ciagle wyje Dioda na pilocie sie swieci (pulsuje) tak jak to powinno to wygladac w sprawnym kluczyku centralny zamek sie nie otwiera a alarm jest aktywny caly czas;/
Czy ktos jest w stanie mi wyjasnic o co chodzi ??
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
p.s Alfa romeo 2001 po FL z infocenter kluczyk scyzoryk x 2 2 przyciski otwieranie drzwi i bagaznik