ja tez zawsze zostawiam na recznym, raz na rok smaruje i jest dobrze. nie wiem o co chodzi z przymarzajacym recznym, ost raz przymarzlo mi w ladnie gdzi byla linka z 82 r od nowosci![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Już Ci tłumaczę o co chodzi z przymarzającym ręcznymZerwane,popękane uszczelnienie linki przy zacisku hamulcowym.Zacisk jest wyżej niż najniższe położenie linki.Po przez uszkodzone uszczelnienie do linki nachodzi woda.Jak wiadomo woda zamarza.Jedyna rada(poza wymianą linki na nową)To wyjęcie,wymycie syfu ze środka i dorobienie uszczelnienia.Przypadłość zamarzającego ręcznego nie dotyczy tylko AR.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
no ok ja jakos przed zima wchodze pod auto i jak widze ze toto jest popekane to leci nowa linkakosztuje to grosze a mam spokoj
hehe wiem wiem jak to dziala, ale jakos uwazam ze hamulce musza byc 100% sprawne. raz w roku wymywam tez syf z linki i smaruje na nowo
taki fetysz
![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Moja to zime zapamięta na bardzo długodostała nowe linki ręcznego dostała też nową chłodnice i nowy alternator z nowym paskiem i napinaczem dostała nawet nowy termostat i nowiutenki rozrząd kompletny. Tak, bardzo lubimy zime ona i ja .Oby do wiosny......
Powracam do wysprzęglika, ja miałem to samo, ze sprzęgło uciekało mi i nie wracało. Aż w końcu się tak zapowietrzyło ze ledwo co dojechałem do mechanika. Płynu mi zjadło w cholerę, do tego on jest razem z hamulcowym. Ja znalazłem wysprzęglik za 115 zł. Firma TRW wiec nie jest taka zła. W te reparaturki za 20 zł myślę ze nie ma coś się bawić bo na pewno szybciej padną, a jeśli chodzi o robociznę (nie mam miejsca żeby to zrobić wiec musiałem u P.Żyły pod Krakowiem) wyszło chyba naciągane 120 zł (nie potem pomyślałem ze coś mi za dużo policzył) wiec tak czy siak musi się do niego dostać wiec bardziej opłacalna jest wymiana całości. Cena wymiany powinna oscylować około ~100 zł + wysprzęglik ~115.
Ręczny to samo dwie linki ATE za 55 zł każda w zaokrągleniu czyli okołu 111 zł. + wymiana także u P.Żyły 25 od linki. (Też nie mam jeszcze jak tego zrobić u siebie...) Owszem ręcznego nie zaciągam na noc,ale nie miałem sytuacji żeby mi zamarzł. : ) Czyli cuzamen do kupy ~160 zł.
Plastiki zawsze trzeszczą...U was też coś się tłucze w dziwach taki dziwny dźwięk jak są duże wibracje/dziury na drodze?